Варення з кульбаб з лимоном
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати варення з кульбаб з лимоном. Рецепт нескладний сам по собі. У домашніх умовах таке варення робиться досить швидко і легко. А користь його очевидна!
Приготування такої заготовки вимагає одного уязика: весни. У таку пору року ви без зусиль зможете знайти кульбаби. Однак важливо збирати їх в екологічно чистому місці. Тоді варення буде дійсно корисним і цілющим.
- Цукор - 1, 2 кілограма
- Лимон - 1 штука
- Кульбаби - 400 грам
- Вода - 1 літр
Збираємо наші дорогоцінні кульбаби в чистому полі. Важливо зривати тільки жовті квіти. Промиваємо їх під проточною водою, замочуємо рівно на добу. Після всю воду зливаємо і промиваємо кульбаби знову.
Лимон моєму і ріжемо на дольки. Додаємо його в кульбаби, заливаємо водою в потрібній пропорції. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і наполягаємо кілька годин.
Проціджуємо Кульбабова суміш, всипаємо цукор, варимо 40 хв. Варення з кульбаб з лимоном готове! Воно відмінно піднімає імунітет і зміцнює здоров'я. Смачного!