Варення з ківі і яблук
(покроковий рецепт з фото)
Саме час запастися смачним варенням на зиму. У ньому поєдналися два чудових фрукта - ківі і яблуко. Варення виходить ароматним, з незвичайним кисло-солодким смаком, наполегливо рекомендую!
Поділюся з вами рецептом приготування варення з ківі з яблуками в домашніх умовах. Необхідні інгредієнти: ківі, яблука, цукор, лимон і вода. Незвичайне поєднання ківі і яблук дає варення неперевершений смак і аромат. Окремо скажу про яблука, якщо вони у вас солодкі, то більше ніж 1 кг, цукру вам не знадобиться. Якщо ж яблучка з кислинкою, візьміть десь близько 1, 5 кг пісочний. Хай щастить!
- Яблука - 2 кілограма
- Ківі - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Лимон - 1 штука
- Вода - 1 Склянка
Яблука миємо й очищаємо від шкірки, потім ріжемо невеликими шматочками.
Ківі також очищаємо від шкірки і ріжемо дрібними часточками.
Перекладіть фрукти в глибоку ємність для варіння, зверху вичавити сік цілого лимона. Це робиться, щоб фрукти не потемніли.
Потім насипаємо цукор, додаємо воду і залишаємо фрукти на 1 час (щоб дали сік). Через годину поставте ємність з майбутнім варенням на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 25-30 хвилин.
Після виконання вказаних вище дій, даємо варення охолонути. Потім знову кип'ятимо і вимикаємо вогонь. Варення розливаємо по стерилізованим баночках.
Смачного!