Варення з кактуса
(покроковий рецепт з фото)
Варення з кактуса для нас це вже зовсім крута екзотика, але є багато країн Середземномор'я, де варення з кактуса звичайне блюдо. Я їла плоди кактуса на Мальті - смачно. Головне не з'їсти колючку
Красиве варення з кактуса виходить, якщо плоди стиглі, соковиті. Якщо у вас дача на Мальорці або Мальті))), то обов'язково наварите такого варення! Ось вже буде чим здивувати гостей Адже навіть сама назва - варення з кактуса - звучить дуже чудернацькими. Навіть не знаю, чи можна купити потрібні для цього варення плоди де-небудь у нас в Росії… Так чи інакше, розповідаю, як приготувати варення з кактуса - бути може, кому-то і стане в нагоді
- Плоди кактуса - 500 грам
- Цукор - 500 грам
- Лимон - 1 штука
- Обкладинка - 1 За смаком
- Вода - 1 Склянка
Варення варять із стиглих плодів опунції.
Плоди кактуса вимочити в воді, очистити від шкірки і великих насіння. Користуватися рукавичками.
Приготувати цукровий сироп, кинути в нього шматочки плодів опунції, прокип'ятити і відставити охолоджуватися на 2 годину.
Ще раз довести варення до кипіння і на повільному вогні варити 20 хвилин. Додати сік лимона і корицю.
Готове варення розкласти по банкам. Смачного.