Рецепт Варення з кактуса фото

Варення з кактуса
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 10
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Варення з кактуса для нас це вже зовсім крута екзотика, але є багато країн Середземномор'я, де варення з кактуса звичайне блюдо. Я їла плоди кактуса на Мальті - смачно. Головне не з'їсти колючку

Опис приготування:

Красиве варення з кактуса виходить, якщо плоди стиглі, соковиті. Якщо у вас дача на Мальорці або Мальті))), то обов'язково наварите такого варення! Ось вже буде чим здивувати гостей Адже навіть сама назва - варення з кактуса - звучить дуже чудернацькими. Навіть не знаю, чи можна купити потрібні для цього варення плоди де-небудь у нас в Росії… Так чи інакше, розповідаю, як приготувати варення з кактуса - бути може, кому-то і стане в нагоді

  • Плоди кактуса - 500 грам
  • Цукор - 500 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Обкладинка - 1 За смаком
  • Вода - 1 Склянка
варення з кактуса - фото крок 1
Варення варять із стиглих плодів опунції.
варення з кактуса - фото крок 2
Плоди кактуса вимочити в воді, очистити від шкірки і великих насіння. Користуватися рукавичками.
варення з кактуса - фото крок 3
Приготувати цукровий сироп, кинути в нього шматочки плодів опунції, прокип'ятити і відставити охолоджуватися на 2 годину.
варення з кактуса - фото крок 4
Ще раз довести варення до кипіння і на повільному вогні варити 20 хвилин. Додати сік лимона і корицю.
варення з кактуса - фото крок 5
Готове варення розкласти по банкам. Смачного.

Схожі рецепти