Рецепт Варення з горобини з медом фото

Варення з горобини з медом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Горобина
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На сніданок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 20
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Червона горобина - не тільки корисна, але і вельми невибаглива в консервації ягода. Її можна закочувати відразу після морозів свіжу або вже в літню пору, разом з іншими ягодами або фруктами.

Опис приготування:

Я готую варення з горобини з медом в домашніх умовах кожен сезон, при чому використовую як свіжі ягоди, так і заморожені. Дуже раджу всім даний рецепт, оскільки він перевірений роками. Моя бабуся ще їм користувалася і балувала цим чудовим ласощами всю сім'ю.


  • Горобина - 500 грам
  • Мед - 300 грам
  • Вода - За смаком (по необхідності)
варення з горобини з медом - фото крок 1
1. Ретельно моєму ягоди під проточною водою. Потім я зазвичай замочую їх хвилин на 10, після чого відкидаю на друшляк і даю стекти.
варення з горобини з медом - фото крок 2
2. Якщо у вас є час - проткніть кожну ягоду голкою, А якщо ні - просто побланшіруйте їх.
варення з горобини з медом - фото крок 3
3. Тепер поставте воду на вогонь, доведіть її до кипіння і зніміть. Всипте в неї наші ягоди і дайте постояти, після чого відкиньте їх на друшляк. Коли горобина охолоне додайте в неї мед і перемішайте. Дайте ягодам трохи постояти, щоб мед остаточно розчинився.
варення з горобини з медом - фото крок 4
4. Коли з'явиться сік, поставте каструлю з ягодами на вогонь і доведіть до кипіння. Не забувайте постійно знімати піну.
варення з горобини з медом - фото крок 5
5. Варимо ласощі до готовності і даємо охолонути. Потім розкладаємо по банках і закочує. Смачного!

Схожі рецепти