Варення з горобини з медом
(покроковий рецепт з фото)
Червона горобина - не тільки корисна, але і вельми невибаглива в консервації ягода. Її можна закочувати відразу після морозів свіжу або вже в літню пору, разом з іншими ягодами або фруктами.
Я готую варення з горобини з медом в домашніх умовах кожен сезон, при чому використовую як свіжі ягоди, так і заморожені. Дуже раджу всім даний рецепт, оскільки він перевірений роками. Моя бабуся ще їм користувалася і балувала цим чудовим ласощами всю сім'ю.
- Горобина - 500 грам
- Мед - 300 грам
- Вода - За смаком (по необхідності)
1. Ретельно моєму ягоди під проточною водою. Потім я зазвичай замочую їх хвилин на 10, після чого відкидаю на друшляк і даю стекти.
2. Якщо у вас є час - проткніть кожну ягоду голкою, А якщо ні - просто побланшіруйте їх.
3. Тепер поставте воду на вогонь, доведіть її до кипіння і зніміть. Всипте в неї наші ягоди і дайте постояти, після чого відкиньте їх на друшляк. Коли горобина охолоне додайте в неї мед і перемішайте. Дайте ягодам трохи постояти, щоб мед остаточно розчинився.
4. Коли з'явиться сік, поставте каструлю з ягодами на вогонь і доведіть до кипіння. Не забувайте постійно знімати піну.
5. Варимо ласощі до готовності і даємо охолонути. Потім розкладаємо по банках і закочує. Смачного!