Рецепт Варення з горобини на зиму фото

Варення з горобини на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Горобина
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок , Для дітей
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 20
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

А ви пробували коли-небудь варення з горобини на зиму в домашніх умовах? Я готую його кожен сезон, оскільки турбуюся про здоров'я своїх близьких. Як відомо, горобина дуже корисна ягода…

Опис приготування:

Таке варення можна готувати з яблуками і навіть з грушами. Принцип приготування той же. Безумовно, тяганини з горобиновим варенням досить, але результат того вартий!

  • Горобина - 1 кілограм
  • Цукор - 1, 5 кілограма
варення з горобини на зиму - фото крок 1
1. Щоб приготувати варення з горобини на зиму в домашніх умовах, я брала свіжі ягоди, але можна брати і заморожену горобину.
варення з горобини на зиму - фото крок 2
2. Залийте ягоди холодною водою і залиште на добу. На наступний день злийте воду і дайте ягодам трохи обсохнути
варення з горобини на зиму - фото крок 3
3. Тим часом зробіть сироп з розрахунку на 1 склянка цукру 3 склянки води. Закип'ятіть його, після чого дайте сиропу охолонути. У вже холодну масу киньте горобину і залиште ще на добу.
варення з горобини на зиму - фото крок 4
4. На наступний день шумівкою дістаньте ягоди і прокип'ятіть сироп, після чого знову поверніть в масу горобину і доведіть до кипіння. Тільки після цього зменшіть вогонь і проваріть варення близько 20 хвилин.
варення з горобини на зиму - фото крок 5
5. От і все, наше варення з горобини на зиму в домашніх умовах готове. Розливайте його по банкам і закочуйте. Зберігати його добре в прохолодному і темному місці.

Схожі рецепти