Варення з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт десертного варення зі слив з волоськими горіхами. Варення виходить дуже солодким, густим, з великими шматочками горіхів. Воно таке смачне, що можна їсти прямо ложкою без нічого!
Докладніше, як приготувати варення з горіхами, я розповім нижче. Під час варіння брехні можна додати паличку кориці, якщо любите.
- Зливи - 1 кілограм
- Горіхи волоські - 200 грам
- Цукор - 400-500 грам
- Вода - 1/2 склянки
- Ванільний сироп - 1-2 капель
Підготуйте всі інгредієнти.
Промийте у холодній воді волоські горіхи.
Зливи помийте, розріжте навпіл і видаліть кісточку.
Перекладіть сливи в каструлю з товстим дном, потім насипте цукор. Налийте воду, капніть ванільний сироп і доведіть до кипіння на середньому вогні.
Коли цукор повністю розчиниться, додайте горіхи. Варіть варення приблизно 35-40 хвилин, постійно помішуючи. Якщо утворюється пінка, знімайте її.
Розлийте варення по заздалегідь стерилізованим баночках.
Варення з горіхами готове, смачного!