Варення з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт десертного варення зі слив з волоськими горіхами. Варення виходить дуже солодким, густим, з великими шматочками горіхів. Воно таке смачне, що можна їсти прямо ложкою без нічого!
Докладніше, як приготувати варення з горіхами, я розповім нижче. Під час варіння брехні можна додати паличку кориці, якщо любите.
- Зливи - 1 кілограм
- Горіхи волоські - 200 грам
- Цукор - 400-500 грам
- Вода - 1/2 склянки
- Ванільний сироп - 1-2 капель

Підготуйте всі інгредієнти.

Промийте у холодній воді волоські горіхи.

Зливи помийте, розріжте навпіл і видаліть кісточку.

Перекладіть сливи в каструлю з товстим дном, потім насипте цукор. Налийте воду, капніть ванільний сироп і доведіть до кипіння на середньому вогні.

Коли цукор повністю розчиниться, додайте горіхи. Варіть варення приблизно 35-40 хвилин, постійно помішуючи. Якщо утворюється пінка, знімайте її.

Розлийте варення по заздалегідь стерилізованим баночках.

Варення з горіхами готове, смачного!