Варення з черешні
(покроковий рецепт з фото)
Варення з черешні виходить дуже смачним і ароматним. Готується воно також як і варення з вишні. Готувати варення можна з кісточками або без кісточок.
Щоб посилити смак черешні, в неї найчастіше додають лимони або лимонний сік. Можна додати в варення різні спеції. В даному рецепті ми в варення з черешні додамо корицю і гвоздику. Посилимо смак запахом ванілі. Дуже смачне і ароматне варення, яка посяде гідне місце в арсеналі ваших зиязиках заготовок.
- Черешня - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Стручок ванілі - 1 штука
- Яблучний сік - 1 Склянка
- Гвоздика - За смаком
- Паличка кориці, см - 5 частин
1. Черешню потрібно буде добре промити і видалити плодоніжки. Стручок ванілі розрізати уздовж. Видалити з неї все насіння.
2. Так як варити варення ми будемо з кісточкою, ягоду потрібно обдати окропом або опустити її в киплячий сироп. Щоб приготувати сироп, закип'ятити яблучний сік. Додамо в нього цукор і будемо варити сироп, поки повністю цукор не розчиниться. При варінні сиропу потрібно постійно помішувати його. У киплячий сироп всипати черешню. Додати в варення гвоздику і корицю.
3. Варити варення потрібно на середньому вогні 15-20 хвилин. Піну знімати потрібно обов'язково. Перед самим кінцем варіння додайте в варення ваніль. Готове варення з черешнею потрібно відразу розкласти по чистих і стерилізованих банках. Закупорена.