Рецепт Варення з черешні фото

Варення з черешні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Черешня
На полуденок, Для дітей, Десерт
Заготовки, Варення

Варення з черешні виходить дуже смачним і ароматним. Готується воно також як і варення з вишні. Готувати варення можна з кісточками або без кісточок.

Щоб посилити смак черешні, в неї найчастіше додають лимони або лимонний сік. Можна додати в варення різні спеції. В даному рецепті ми в варення з черешні додамо корицю і гвоздику. Посилимо смак запахом ванілі. Дуже смачне і ароматне варення, яка посяде гідне місце в арсеналі ваших зиязиках заготовок.

  • Черешня - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Стручок ванілі - 1 штука
  • Яблучний сік - 1 Склянка
  • Гвоздика - За смаком
  • Паличка кориці, см - 5 частин
варення з черешні - фото крок 1
1. Черешню потрібно буде добре промити і видалити плодоніжки. Стручок ванілі розрізати уздовж. Видалити з неї все насіння.
варення з черешні - фото крок 2
2. Так як варити варення ми будемо з кісточкою, ягоду потрібно обдати окропом або опустити її в киплячий сироп. Щоб приготувати сироп, закип'ятити яблучний сік. Додамо в нього цукор і будемо варити сироп, поки повністю цукор не розчиниться. При варінні сиропу потрібно постійно помішувати його. У киплячий сироп всипати черешню. Додати в варення гвоздику і корицю.
варення з черешні - фото крок 3
3. Варити варення потрібно на середньому вогні 15-20 хвилин. Піну знімати потрібно обов'язково. Перед самим кінцем варіння додайте в варення ваніль. Готове варення з черешнею потрібно відразу розкласти по чистих і стерилізованих банках. Закупорена.

Схожі рецепти