Вафлі з кремом
(покроковий рецепт з фото)
Смачні ласощі для всієї родини і гостей - вафлі з кремом за класичним рецептом. Готуються вони за допомогою спеціальної вафельниці, а наповнюються білковим кремом.
Колись в старовину вафлі вважалися блюдом для бідних людей, оскільки їх пекли з залишків продуктів (борошна і води). В 16 столітті вафлі стали популярними на весь світ, а дозволити собі їх вживати в ті часи могли вже багаті люди. У наш час вафлі з кремом - відмінне ласощі, яке найкраще приготувати самому і побалувати своїх близьких людей. Начинка може бути з будь-якого крему. Багато хто любить згущене молоко в якості начинки, але подивіться, як приготувати вафлі з кремом з білків. Дуже смачно!
- Маргарин - 200 грам
- Яйця - 5 штук(2 в тісто, 3 в вершках)
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 2 склянок
1. Простий рецепт приготування домашніх вафель з ніжним і повітряним кремом. Нам знадобиться маргарин, який слід розтопити.
2. Нагрійте його на водяній бані, але не кип'ятіть! Він повинен просто розтанути.
3. Беремо два яйця і починаємо збивати міксером на повній потужності до утворення густої піни.
4. Додаємо до яєць борошно і розтоплений маргарин. В кінці всипаємо трохи цукру (можна ванільний цукор замінити звичайним). Ще один секрет: якщо хочете, щоб вафлі вийшли розсипчастими і дуже хрусткими, додайте разом з борошном в рівній пропорції крохмаль.
5. Тісто по консистенції повинне вийти трохи рідше, ніж на оладки (як сметана).
6. Нагріваємо вафельницу і виливаємо на розпечену поверхню одну столову ложку з горою тесту. Закриваємо і запікаємо близько декількох хвилин (все залежить від потужності вашої вафельниці).
7. Скручуємо готові гарячі вафлі в "трубочку" або "конвертиком" і даємо їм охолонути.
8. Тим часом збиваємо білки з цукром до стану пишної маси, це буде наш крем.
9. Начиняємо наші трубочки. Їх можна відразу подавати до столу.