Рецепт Вафельний стаканчик фото

Вафельний стаканчик
(покроковий рецепт з фото)

Індійська кухня
Тісто, Молочні продукти
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, На сніданок
Випічка, Вафлі

Якщо ви вирішили подати на десерт морозиво, спечіть відмінні хрусткі вафлі і зробіть з них стаканчики під морозиво. Ваші вафельні стаканчики будуть дуже смачними, і вигляд у десерту буде відмінний!

У вас наближається свято, і ви вирішили подати морозиво в красивих і смачних вафельних стаканчиках? Цей простий рецепт приготування вафельних стаканчиків допоможе вам приготувати смачний десерт. Вафельні стаканчики будуть солодкими, хрусткими. Наповнити їх можна не тільки морозивом, але і різним кремом або збитими вершками. Готуємо?


  • Молоко - 120 мілілітрів (або вода)
  • Борошно пшеничне - 160 грам
  • Цукор - 140 грам
  • Ванільний цукор - 15 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 70 грам (або маргарину)
1
М'яке вершкове масло, цукор (звичайний і ванільний) і яйце збиваємо хвилини 2-3.
2
Невеликими порціями додаємо борошно, збиваємо-перемішуємо.
3
Додаємо молоко або воду, збиваємо-перемішуємо.
4
Виходить рідке однорідне тісто, яке має постояти години 2. Тесту вистачає на 12 вафель, значить вийде 12 стаканчиків.
5
Розігріваємо вафельницу і випікаємо вафлі до золотисто-коричневого кольору.
6
Відразу ж підготуємо дві склянки: один поменше, другий побільше.
7
Гарячу вафлю викладаємо на склянку меншого розміру і відразу ж накриваємо другим склянкою. Вафля остигає і приймає форму красивого склянки з хвилястими краями.
8
Знімаємо вафельні стаканчики і ставимо на стіл до повного охолодження.
Такі стаканчики довго не розмокають, вони залишаються хрусткими кілька днів, тому спекти їх можна заздалегідь, а не в день свята. Дуже зручно!

Схожі рецепти