UPMA
(покроковий рецепт з фото)
Упма - традиційне індійське блюдо. Це овочеве блюдо дуже ситне і поживне, тому особливо незамінне для пісного харчування. Готується елементарно і з доступних інгредієнтів.
Ці пікантне блюдо готується дуже швидко і просто. Являє собою тушковані овочі з манною крупою. Особливу нотку овочам надає цілий набір прянощів, що і передає неповторний колорит національної індійської кухні. Завдяки своїй поживності, це блюдо просто незамінне в пост!
- Перець болгарський - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Картопля - 1 штука
- Капуста - 200 грам (білокачанна )
- Горошок - 100 грам (морожений)
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Крупа манна - 1/2 склянки
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Прянощі - 2 чайних ложки (імбир, паприка, куркума, каррі, лавровий лист - по щіпці.)
Всі овочі почистіть і наріжте дрібними кубиками.
У сковороду з розігрітим маслом викладіть овочі та прянощі. Не забудьте посолити, обсмажте хвилин 5. Потім додайте воду і тушкуйте до м'якості.
Поки гасяться овочі, на сухій сковороді обсмажте манку до золотистого кольору.
Помішуючи, додайте манку в овочі.
Додайте томатну пасту, перемішайте. Накрийте кришкою, зніміть з вогню і дайте настоятися хвилин 10.
Подайте до столу. Смачного!