Тушкована грудка з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Куряче м'ясо особливо смачне тоді, коли соковите. Так як при термічній обробці воно виходить сухуватим, існує безліч способів його приготування з різноманітними інгредієнтами.
Особливо вдалий рецепт - це тушкована куряча грудка з овочами. Блюдо виходить дуже ніжним і надзвичайно соковитим. А якщо його приправити різноманітними пряними приправами в мексиканському стилі, вийде ще смачніше. Спробуйте, не пошкодуєте! Розповідаю і показую, як приготувати тушковану грудку з овочами.
- Куряча грудка - 2 штуки
- Помідор - 1 штука
- Болгарський перець - 3 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Приправа "фахита" - 1 Ст. Ложка
- Курячий бульйон - 0, 5 склянки
- Сіль, перець - За смаком
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1 Чайна ложка
Цибуля наріжте соломкою, з перців видаліть серцевину, промийте їх і наріжте смужками. Помідори наріжте кубиками, часник дрібно порубати гострим ножем.
Курячі грудки промийте та висушіть. Наріжте філе тонкими смужками.
У мультиварку викладіть нарізані помідори, залийте їх бульйоном. Нарізаний перець змішайте в мисці разом з цибулею, часником, приправою і опустіть до овочів в ємність.
Шматочки курочки посипте меленим перцем і сіллю і викладіть поверх овочів. Овочі з грудкою тушкуйте з накритою кришкою в режимі повільної варіння. Процес буде займати 3-4 години в високому регістрі. За годину до кінця готування додайте лимонний сік і мед, все добре перемішайте.
Подавайте з улюбленими гарнірами: рисом, квасолею або картоплею. Смачного!