Рецепт Торт «Зимня вишня» фото

Торт «Зимня вишня»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Страви без випічки
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Романтична вечеря , Святковий обід
Випічка , Торти
Кількість порцій: 8
Час приготування: 15 г. 0 хв.

Незважаючи на таке зиязикай назву, цей приголомшливий тортик можна готувати в будь-яку погоду. І в літню спеку, і в зиязик холоднечу, відмінний смак цих ласощів порадує вас і ваших близьких.

Опис приготування:

Рецепт приготування торта"Зиязик вишня" дістався мені ще від моєї бабусі, у неї це було коронна страва, і готувала вона його чудовими святами. Тому тепер цей чудовий тортик асоціюється у мене з дитинством і теплими вечорами, коли вся родина збиралася разом. Тепер я і сама частенько роблю це ласощі, якщо вже бабуся поділилася зі мною своїм рецептом, і мені здається, що виходить у мене цей тортик не гірше, ніж у неї. А оскільки я людина не жадібний, то я із задоволенням поділюся і з вами цим простим рецептом торта"Зиязик вишня" , він зовсім нескладний, правда вам доведеться витратити трохи часу на його приготування, але ж заради такого ласощі можна і постаратися.

  • Борошно - 400-450 грам
  • Масло вершкове розм'якшене - 250 грам
  • Крем - 1000 грам(200 г - в тісто, 800 г - в вершках)
  • Цукор - 450 грам(200 г - в тісто, 250 г - в вершках)
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вишня без кісточки - За смаком
торт
Викладаємо сметану в глибоку миску, додаємо розпушувач і перемішуємо.
торт
Розм'якшене масло збиваємо протягом декількох хвилин, в процесі всипаємо цукор.
торт
Додаємо сметану і продовжуємо збивати.
торт
Тепер поступово всипаємо борошно, не перестаючи збивати масу.
торт
Готове тісто можна кілька хвилин пом'яти руками.
торт
Потім розділяємо його на 15 рівних частин, скачуємо з них кульки і загортаємо кожен в харчову плівку. Ставимо тісто в холодильник на 2-3 годину.
торт
Тим часом размораживаем вишню, якщо вона була заморожена, і зливаємо зайву рідину за допомогою друшляка.
торт
Після закінчення часу виймаємо з холодильника тісто і розгортаємо кожну кульку ось в таку смужку, в середину смужки викладаємо вишню.
торт
Тепер акуратно згортаємо смужку в трубочку, а кінці її гарненько з'єднуємо і обрізаємо.
торт
Ставимо трубочки в розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо протягом 15-20 хвилин.
торт
Тим часом змішуємо сметану з цукром і ретельно збиваємо цю масу на високій швидкості як мінімум 10 хвилин.
торт
Коли трубочки трохи охолонуть, починаємо збирати пірамідку. В основу кладемо п'ять трубочок і змащуємо їх кремом, потім чотири трубочки, потім три, дві і на верхівку кладемо одну трубочку, кожен новий шар змащуємо приготованим кремом. Ставимо наш торт в холодильник годин на 12 для просочення.
торт
Готовий торт прикрашаємо на свій смак. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти