Торт-суфле з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Такий десерт підійде на будь-який святковий стіл за уязика, що ні у кого немає алергії на вишню. Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати торт-суфле з вишнею. Він надзвичайно ніжний і повітряний!
Торт на основі суфле виходить дуже ніжним, а в поєднанні з бісквітним коржем - ще і поживним. Взагалі-то торт-суфле можна робити і без бісквітного коржа. Він буде тримати форму так само добре. Наш тортик буде складатися з трьох частин. Нижня - бісквіт. Середня - суфле. Верхня - ягоди в желе.
- Борошно - 200 грам (вищий сорт)
- Яйця - 4 штуки
- Какао - 30 грам
- Цукор - 2 склянки
- Сир - 500 грам
- Крем - 500 грам
- Вишня - 500 грам
- Желатин - 20 грам
- Ванілін - 1 штука
- Розпушувач - 10 грам
Розбиваємо яйця в глибоку миску. Збиваємо їх міксером, поступово всипаючи 100 грам цукру. Коли піна стане густою і пишною, можна додавати борошно, просіяне через сито. Потім, якщо ви хочете зробити шоколадний корж, досипаємо какао. В кінці кладемо розпушувач.
Беремо форму для випікання, змащену маслом. Наливаємо туди тісто. Ставимо випікатися в духовці при температурі 180 градусів на півгодини. Готовність перевіряємо шпажкою. Готовий корж перевертаємо догори дном і залишаємо так остигати.
Приступаємо до начинки. Замочуємо 10 грам желатину в холодній воді. Набряклий желатин нагріваємо, помішуючи, до повного розчинення. Потім в окремій мисці змішуємо сир, сметану, цукор і ванілін. Беремо міксер, збиваємо до однорідності.
Остиглий желатин виливаємо в сметанно-сирну суміш і ретельно збиваємо. Остиглий бісквіт виймаємо з форми і перевертаємо. Просочуємо корж соком з-під вишневого варення. У мене була недавно зварена на швидку руку вишня. Сирну масу виливаємо прямо на бісквіт, що лежить в формі. Ставимо його в холодильник до повного застигання, годин 4-5.
Сік з-під вишневого варення розбавляю з водою, всипав ще пачку желатину. Так само, як і в перший раз, прогріваю желатин до повного розчинення. Остуджують. Витягаю з холодильника застигле на коржі суфле. Викладаємо на верх майбутнього торта ягоди з свіжозвареного варення. Звичайно, ягоди повинні бути без кісточок. Заливаю торт остиглим желе і ставлю назад в холодильник.
Через 4-5 годин дістаю готовий торт. Ставлю його в теплу воду на 10 секунд, щоб він відійшов від стінок форми. Перевертаю і легко викладаю на блюдо. Чудовий торт-суфле з вишнею буде відмінним ласощами і для дітей, і для дорослих!