Торт «сметанник»
(покроковий рецепт з фото)
Торт "сметанник" говітся дуже просто. Він - ніжний, смачний, вишуканий. Це - чудове завершення свята або буденного вечора, Котрий, після шматочка такого торта, обов'язково стане святковим.
Торт "сметанник" - класичний торт на згущеному молоці і сметані. Простий у виконанні, швидкий в приготуванні і шалено смачний. Випікаємо коржі, замішуємо крем, змащуємо, наполягаємо і готово!
- Яйця - 12 штук
- Крем - 2 склянки
- Мед - 4 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сода - 1, 5 Ст. Ложки
- Оцет або лимонний сік - 0, 5 Ст. Ложки
- Борошно - 4 склянки
- Вершковий сир - 220 грам (підійде: Філадельфія, маскарпоне, Альметте, завантажень)
- Згущене молоко - 380 грам
- Крем - 450 грам
- Вершки - 220 мілілітрів
- Ваніль - 2 чайних ложки
- Цукор - 2 склянки
1. Збийте яйця з цукром до густої піни.
2. Соду загасите оцтом, додайте в тісто, потім в миску надішліть рослинне масло і мед. Перемішайте і поступово введіть просіяне борошно. Гарненько перемішайте тісто.
3. Духовку дозволите нагріватися на 180 градусів. Підготуйте форми для випічки тесту. У мене - 38х26 см, зазвичай із зазначених інгредієнтів виходить чотири бісквіта. Форму застеліть фольгою або пергаментним папером. Можна просто добре змастити вершковим або рослинним маслом. У форму залийте 1/4 частина тесту.
4. Випікайте кожен шар майбутнього "сметанника" протягом 10-12 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Потім залиште до охолодження. Поки основа випікається, треба приготувати крем. У мисці міксером змішайте згущенку і вершковий крем.
5. Продовжуючи збивати, додайте сметану і ваніль. Окремо збийте до піни вершки і також додайте в крем. Збийте всі інгредієнти до однорідної маси.
6. Краї тарілки сервіровки "накрийте" фольгою. Потім обережно витягнемо краї фольги з-під торта. Це треба для того, щоб краєчок тарілки залишився чистим. Отже, ображати пласти тіста до рівних квадратів, залишки подрібніть в крихту. На тарілку з фольгою викладіть перший шар тіста і змастіть його третю крему, потім другий, знову крем і останній. Змастіть весь торт кремом.
7. Крихтою випеченого тіста посипте краю "сметанника, вірніше, "prizhmite" крихту, викладену на плоску лопаточку.
8. Вийде гарний край. Потім акуратно позбудьтеся від фольги.
9. Прикрасьте "сметанник" на свій розсуд. Робіть чай і насолоджуйтеся!