Торт «Пташине молоко» зі згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)
До вашої уваги - класичний рецепт торта "пташине молоко" зі згущеним молоком! звичайно, рецептів багато, все не перепробуєш, але з трьох схожих, що я робила, саме такий торт вийшов найсмачніше!
Чомусь у нас цей торт люблять дуже багато, так що і мій рецепт приготування торта "пташине молоко" зі згущеним молоком знайде свого поціновувача! А то я особливо солодке не люблю, а ось домашні такий тортик обожнюють і постійно просять його зробити. А мені ж не шкода, я і вам розповім, як приготувати торт "пташине молоко" зі згущеним молоком!
- Яйця - 8 штук (білки - для суфле, жовтки - для коржа)
- Цукор - 3 склянки(2 склянки - в вершках, склянка - в тісто)
- Вершкове масло - 600 грам(400 грам - в вершках, 200 - для тіста)
- Борошно - 150 грам
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Желатин - 3 Ст. Ложки
- Вода - 600 мілілітрів
- Лимонна кислота - 1/2 чайних ложки
- Згущене молоко - 400 грам
1. Масло для тесту збиваємо з цукром і яйцями до однорідності.
2. Додамо борошно і замісити знову. Викладаємо на змащене жиром деко.
3. Випікаємо при 220 градусах 10 хвилин. Повинні стати рум'яними.
4. З коржами (їх вийде 2 або 3) розібралися. Тепер желатин замочимо у воді хоча б на годину, а краще - з 2-3. Додамо цукор і нагріємо до повного розчинення цукру і желатину.
5. Білки збиваємо в міцну піну з лимонною кислотою. Не припиняючи збивання, вливаємо желатинову суміш.
6. Згущене молоко збиваємо з маслом, змащуємо коржі спочатку цим кремом, а потім викладають повітряну білкову суміш. Залишимо в холодильнику, поки крем не застигне. Потім можна прикрасити шоколадною глазур'ю. Хай щастить!