Торт «павутинка» по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)
Ностальгія за дитинством неминуча в моєму випадку. А краще за все вона передається вибором страв, які я іноді хочу зробити. Ті самі, які ми всі їли за часів СРСР.
На один недільний, сімейна вечеря я вирішила впоратися зі складним завданням. Прочитала про те, як приготувати торт "павутинка" по ГОСТу, зібралася з думками і почала процес. Дуже довго все готується, але коли з'їдаєш шматочок торта, то розумієш, що все було не дарма. Неймовірно смачна випічка!
- Маргарин - 180 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Волоський горіх - 50 грам
- Вишня - 100 грам
- Шоколад чорний - 50 грам
- Яйце - 4 штуки
- Згущене молоко, банку - 1 штука
- Цукор - 1, 5 склянки
- Борошно - 2, 5 склянки
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Povidlo - 3 Ст. Ложки
- Какао - 1 Ст. Ложка
- Сода - 1, 5 чайних ложки
- Оцет - 1 Чайна ложка
Маргарин розм'якшити при кімнатній температурі. Розітріть його з 0, 5 склянки цукру.
Потім в цю масу додайте жовтки, соду, погашену оцтом, і сметану. Перемішайте.
Всипте борошно і замішати тісто.
Тісто розділи 3 рівні частини. В одну з них додайте какао і добре перемішайте. Приберіть все в холодильник на годину.
Через цей час дістаньте одну частину тіста і розрівняйте її по формі для випічки.
Змастіть корж повидлом і присипте роздробленими волоськими горіхами.
З шоколадного тесту зробіть невеликі кульки. Розподіліть їх по Коржу і в серединку кожного покладіть по вишеньці.
Окремо збийте білки з цукром, що залишився до пишної піни. Акуратно викладіть цю масу на корж.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте коржі з безе протягом 40 хвилин. Потім з третьої частини тесту зробіть корж за формою і також випікайте його близько 20 хвилин.
Приготуйте крем. Розм'якшіть при кімнатній температурі вершкове масло. Розітріть його зі згущеним молоком. Приберіть 2/3 крему в холодильник на годину, решті залиште.
Остиглі коржі витягніть з форми. Повапните корж з безе кремом з холодильника. Накрийте коржем, який пекли окремо. А зверху полийте кремом, які залишилися при кімнатній температурі.
Приберіть торт в холодильник на 15 хвилин. Шоколад розтопіть на водяній бані і прикрасьте їм торт зверху.
Залиште торт на 5 годин в холодильнику, а потім пробуйте. Приємного чаювання!