Рецепт Торт «павутинка» по ГОСТу фото

Торт «павутинка» по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Вершкове масло , Згущене молоко
Страви без випічки
На святковий стіл , День народження , Ювілей
Випічка , Торти
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Ностальгія за дитинством неминуча в моєму випадку. А краще за все вона передається вибором страв, які я іноді хочу зробити. Ті самі, які ми всі їли за часів СРСР.

Опис приготування:

На один недільний, сімейна вечеря я вирішила впоратися зі складним завданням. Прочитала про те, як приготувати торт"Павутинка" по ГОСТу, зібралася з думками і почала процес. Дуже довго все готується, але коли з'їдаєш шматочок торта, то розумієш, що все було не дарма. Неймовірно смачна випічка!

  • Маргарин - 180 грам
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Волоський горіх - 50 грам
  • Вишня - 100 грам
  • Шоколад чорний - 50 грам
  • Яйце - 4 штуки
  • Згущене молоко, банку - 1 штука
  • Цукор - 1, 5 склянки
  • Борошно - 2, 5 склянки
  • Крем - 3 Ст. Ложки
  • Povidlo - 3 Ст. Ложки
  • Какао - 1 Ст. Ложка
  • Сода - 1, 5 чайних ложки
  • Оцет - 1 Чайна ложка
торт
Маргарин розм'якшити при кімнатній температурі. Розітріть його з 0, 5 склянки цукру.
торт
Потім в цю масу додайте жовтки, соду, погашену оцтом, і сметану. Перемішайте.
торт
Всипте борошно і замішати тісто.
торт
Тісто розділи 3 рівні частини. В одну з них додайте какао і добре перемішайте. Приберіть все в холодильник на годину.
торт
Через цей час дістаньте одну частину тіста і розрівняйте її по формі для випічки.
торт
Змастіть корж повидлом і присипте роздробленими волоськими горіхами.
торт
З шоколадного тесту зробіть невеликі кульки. Розподіліть їх по Коржу і в серединку кожного покладіть по вишеньці.
торт
Окремо збийте білки з цукром, що залишився до пишної піни. Акуратно викладіть цю масу на корж.
торт
Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте коржі з безе протягом 40 хвилин. Потім з третьої частини тесту зробіть корж за формою і також випікайте його близько 20 хвилин.
торт
Приготуйте крем. Розм'якшіть при кімнатній температурі вершкове масло. Розітріть його зі згущеним молоком. Приберіть 2/3 крему в холодильник на годину, решті залиште.
торт
Остиглі коржі витягніть з форми. Повапните корж з безе кремом з холодильника. Накрийте коржем, який пекли окремо. А зверху полийте кремом, які залишилися при кімнатній температурі.
торт
Приберіть торт в холодильник на 15 хвилин. Шоколад розтопіть на водяній бані і прикрасьте їм торт зверху.
торт
Залиште торт на 5 годин в холодильнику, а потім пробуйте. Приємного чаювання!

Схожі рецепти