Печиво Павутинка
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування ароматного і дуже смачного печива, яке сподобається і дітям, і дорослим.
Американці люблять не тільки смачне, але ще і цікаве за зовнішнім виглядом печиво як, наприклад, печиво «Павутинка». Імітуючи шоколадними нитками павукову пастку, ви можете порадувати домашніх у вихідний або ж запропонувати гостям чудове частування на Хеллоуїн.
- Гіркого кондитерського шоколаду - 30 грам
- Вершкового масла або маргарину - 150 грам
- Цукру - 2 склянки
- Яйця - 3 штуки
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Горіха пекан або волоського горіха - 1 Склянка
- Зефірного крему - 200 грам
- Напівсолодкого шоколаду - 30 грам
1. У каструлі, що стоїть на повільному вогні, розплавити гіркий шоколад і вершкове масло. Прибрати з вогню, додати цукор, розмішати і охолоджувати протягом 10 хвилин.
2. У ще теплу шоколадну суміш влити добре збиті яйця і додати ванілін.
3. В отриману масу додати борошно і подрібнені горіхи. Тісто має бути напіврідким. Його потрібно рівномірним шаром вилити на змащений жиром деко і випікати в духовці при температурі 180 градусів Цельсія протягом 30 хвилин, важливо не перепекти «Павутинку». Готовність тесту можна перевірити, проткнув його дерев'яною зубочисткою (при повній готовності вона залишиться чистою).
4. Одержаний корж ще гарячим рівномірно змастити зефірної кремом і швидко охолодити.
5. Розтопити напівсолодкий шоколад, вилити його в щільний пакет, проробити в ньому тонке отвір і намалювати на поверхні зефіру павутинки. Розрізати прикрашений корж на 12 рівних частин.