Торт «Медовик»
(покроковий рецепт з фото)
Кожному прекрасно відомий торт "медовик" - це задоволення, від якого не можуть відязикатися навіть люди, байдужі до солодкого. Розповідаю, як приготувати торт "медовик" в домашніх умовах.
Торт "медовик" - це класика вітчизняного кондитерського справи, один з найбільш популярних тортів в Росії. Зважаючи на свою величезну популярність, торт придбав масу варіацій і інтерпретацій, різні кулінари готують його по-різному. Однак опублікований мною дуже простий рецепт торта "медовик" - це класичний рецепт цього чудового торта. Рецепт перевірений часом, так що можете не сумніватися - буде смачно!
- Мед - 4 Ст. Ложки
- Яйця - 3 штуки
- Борошно - 4 склянки(520 г)
- Цукор - 2 склянки(360 г)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Крем - 800 грам

Підготуємо інгредієнти.

Беремо невелику мисочку, збиваємо в ній яйця з содою.

Беремо глибоку каструлю, кладемо туди мед і 1 склянка цукру. Ставимо на повільний вогонь.

На повільному вогні, помішуючи, доводимо суміш до кипіння. Цукор на той час повністю розчиниться в меді.

Коли суміш почне повільно кипіти, вводимо в каструлю суміш яєць з содою, приготовлену на самому початку. Швидко помішуючи ложкою, продовжуємо нагрівати суміш. Коли суміш збільшиться в об'ємі і стане схожою на піну, знімаємо суміш з вогню.

В отриману масу невеликими порціями вводимо борошно. Ложкою замішуємо тісто (руками місити тісто для цього торта незручно).

У вас повинно вийти щільне, в'язке тісто.

Тісто розділяємо на 10 рівних частин, кожну з яких тонко розгортаємо. Робити це потрібно на присипаної борошном робочій поверхні.

З розкатаних пластів тесту потрібно вирізати круглі коржі. Як контуру можна використовувати відповідну по діаметру тарілку. Обрізки тіста не викидаємо - вони нам ще будуть потрібні. Взагалі, розгортати це тісто потрібно швидко - воно дуже швидко твердне і втрачає еластичність.

Круглі коржі разом з обрізками ставимо в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів.

Випікаємо рівно 5 хвилин, після чого виймаємо з духовки.

Коржі поки відставляємо, а обрізки руками перетираємо в крупну крихту.

Тепер необхідно приготувати крем. Сметану змішуємо зі склянкою цукру.

Трошки збиваємо міксером до пишноти.

Формуємо торт. На велику плоску тарілку кладемо перший корж (бажано - самий рівний, адже він служить підставою всієї конструкції) і щедро змащуємо його кремом.

Нехитрим способом формуємо торт, викладаючи коржі один на одного і промазуючи їх кремом.

Беремо половину крихт, які ми отримали з обрізків коржів, додаємо в них столову ложку крему. Перемішуємо.

Що вийшла мокрою крихтою необхідно гарненько обліпити торт з усіх боків, надаючи йому акуратну форму, згладжуючи нерівності і т.Д.

Частину крихт потрібно подрібнити ще менше. Отриманими дрібними крихтами обсипаємо торт по всій його поверхні.

Відправляємо торт в холодильник хоча б на 5-6 годин, після чого "медовик" буде готовий до вживання. Смачного!