Торт «кросівки»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування бісквітного торта з горіхами і кремом, який за консистенцією і смаком дуже нагадує шоколадний батончик Снікерс. Звідси і назва - торт Снікерс.
Торт «Снікерс» - невигадливий тортик для домашнього чаювання. Зовнішній вигляд торта позбавлений глянцю, проте за смаком торт виходить дуже навіть гідним. Якщо любите Снікерс - то і цей торт вам напевно сподобається Ділюся своїм рецептом!
- Борошно - 340 грам
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Ванілін - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 170 грам
- Яйця - 5 штук
- Вершкове масло - 215 грам
- Арахіс - 200-300 грам
- Варене згущене молоко - 300 грам
- Шоколад молочний - 100 грам
- Маргарин - 200 грам

Арахіс прожарюємо на розігрітій сковороді 2-3 хвилини.

Очищаємо арахіс від лушпиння.

Готуємо коржі. Для цього змішаємо до однорідності яйця, цукор і розтоплений маргарин, а потім змішаємо з борошном, розпушувачем і сіллю. Замісити тісто, з якого спечемо 2 коржа (запікаємо 35-40 хвилин в духовці при 180-200 градусах). Готові коржі розрізаємо вздовж навпіл. Таким чином, у нас вийде 4 коржа.

Вершкове масло збиваємо зі згущеним молоком до однорідності.

Починаємо формувати торт. Кладемо корж, змащуємо приготовленою карамеллю (згущене молоко + масло).

Присипаємо корж арахісом.

Кладемо другий корж, знову змащуємо карамеллю, присипаємо арахісом і т.Д. До последнего коржа.

Тепер, коли торт сфорязикний, розтопити плитку шоколаду в мікрохвильовці або на водяній бані.

Повинна вийти кремоподібна шоколадна маса.

Рясно змащуємо торт розтопленим шоколадом (зверху, з боків). Прикрашаємо арахісом.

Даємо торту трохи постояти, після чого розрізаємо і подаємо. Смачного! :)