Торт «черепаха»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Хочу запропонувати рецепт приготування оригінального святкового торта у вигляді черепахи. Неймовірно смачний торт з легкого печива з ніжним кремом прикрасить будь-який святковий стіл. Обов'язково спробуйте!
Опис приготування:
Торт «Черепаха» - популярний кондитерський шедевр, який під силу виконати кожної домогосподарці. А збирати і прикрашати торт можна разом з дітьми - для них це буде в задоволення! Прикрасити торт черепашку можна і іншими способами, не тільки за рецептом - все залежить від вашої фантазії. Якщо чесно, я думала, що приготувати такий торт дуже складно і довго, але на превеликий подив, на основний етап у мене пішло не більш 40 хвилин, звичайно, ще 2 години потрібно почекати, щоб торт трохи просочився. Але це того варте! Далі читайте мій детальний рецепт, як приготувати торт «Черепаха».
- Яйця - 6 штук
- Цукор - 1, 5 склянки
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Борошно - 2, 5-3 склянки
- Крем - 400 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Згущене молоко варене - 200 грам
- Шоколад (шоколадна глазур) - 100 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Яйця збийте з цукром, як на бісквіт, до пишної піни. На це піде приблизно 8-10 хвилин.
Яєчна маса готова.
Всипте в неї соду або розпушувач, перемішайте.
Додайте какао і спочатку 1 склянка борошна, збийте міксером. Потім всипте борошно і знову збийте міксером.
В оригінальному рецепті борошна менше, але випробувавши один раз, я зрозуміла, що потрібно додати більше борошна, тоді тісто стане більш густим, НЕ буде розпливатися по листу, і коржики вийдуть більш рівними.
Викладіть тісто ложкою на деко, застелене пергаментом. Випікайте в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 10 хвилин.
Тим часом приготувати крем. Змішайте сметану, варене згущене молоко і розм'якшене вершкове масло.
Збивайте міксером на великій швидкості, поки все не перетвориться в однорідну гладку масу. Крем готовий!
Готові коржики вийміть з духовки і остудіть. Потім відкладіть в сторону 5 коржиков, а решта умочіть в крем і викладіть на блюдо у формі гірки.
Із залишених коржиків зробіть голову, лапи, хвіст. Шоколадом або глазур'ю намалюйте оченята і рот.
Залишками крему залийте торт, прикрасьте шоколадною глазур'ю. Торт готовий, тепер йому потрібно просочитися. Надішліть його в холодильник на 2-4 годину. Приємного чаювання!