Рецепт Тонкі млинці на кефірі фото

Тонкі млинці на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Кефір
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка , Млинці
Кількість порцій: 30-40
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Млинці - традиційне і улюблене багатьма частування. Чи готові дізнатися, як зробити тонкі млинці на кефірі - дивовижно смачні і дуже ніжні? Тоді це рецепт спеціально для вас!

Опис приготування:

Завдяки своїй текстурі, тонкі млинці на кефірі в домашніх умовах ідеально підходять для солодкої або м'ясної начинки. Кількість цукру при цьому можна регулювати, додаючи від 1 столової ложки до 150 грам.

  • Кефір - 800 мілілітрів
  • Яйце - 3-4 штук
  • Борошно - 250-300 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Крохмаль - 50-70 грам
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Сода - 1 щіпка
тонкі млинці на кефірі - фото крок 1
1. Рецепт приготування тонких млинців на кефірі дуже простий і під силу навіть початківцю кулінарові. Для початку необхідно з'єднати кефір з цукром, і ретельно перемішати, щоб цукор розчинився. Потім всипати дрібку солі і вбити яйця. Акуратно розмішати до однорідної консистенції. При бажанні можна збити для початку яйця з цукром, а потім додати кефір.
тонкі млинці на кефірі - фото крок 2
2. Борошно з'єднати з крохмалем і просіяти. Всипати в тісто і перемішати. Якщо утворилися грудочки з борошна - не біда. Потрібно залишити тісто на 10-15 хвилин, а потім знову ретельно перемішати. Все грудочки розійдуться і тісто буде однорідним.
тонкі млинці на кефірі - фото крок 3
3. Для того, що млинці були м'які і більш повітряні всипати дрібку соди. Гасити її не потрібно, так як з цим завданням чудово впорається кефір.
тонкі млинці на кефірі - фото крок 4
4. Щоб тонкі млинці на кефірі в домашніх умовах не приставали до сковороди, в тісто необхідно додати рослинне масло. Таким чином, годі й змащувати маслом сковороду, а значить - млинці не буде жирними.
тонкі млинці на кефірі - фото крок 5
5. Коли всі інгредієнти додані, необхідно як слід перемішати тісто і визначити, підходящої воно консистенції. Щоб млинці вийшли дійсно тонкими, тісто повинні бути дуже рідким, буквально як водичка і легко стікати з ложки.
тонкі млинці на кефірі - фото крок 6
6. Ще один секрет хороших млинців - це правильна сковорода. Найкраще вибрати сковороду з тонким дном і не високими бортами. Щоб перший млинець не став комом, сковороду потрібно як слід розжарити, а потім наливати тісто.
тонкі млинці на кефірі - фото крок 7
7. Смажаться млинці досить швидко. Подавати до столу їх можна з начинкою або коханої добавкою - варенням, сметаною, згущеним молоком або морозивом.

Схожі рецепти