Рецепт Тісто здобне фото

Тісто здобне
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Здобне дрожевое тісто
Пісні страви
Для дітей
Випічка
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Коли дуже хочеться пиріжків або булочок, без перевіреного рецепту здобного тіста не обійтися. Спробуйте цей варіант - не пошкодуєте!

Опис приготування:

1. Борошно просіяти, дати їй подихати. Молоко зробити дуже теплим, градусів 40-45.

2. У склянці молока розчинити ложку цукру і дріжджі. Дати постояти хвилин 10-15 і підійти.

3. Яйця з цукром збити міксером. У масу додати сметану, залишок молока, ванілін. Насипати половину борошна відразу і замісити полужидкое тісто. Додати підійшла закваску, вимішати. Дати йому постояти хвилин 15, щоб підійти.

4. Замісити густе тісто з частиною борошна. Викласти у велику миску і поставити в тепло (наприклад, притуливши до батареї). Дати зійти. Готово! Після цього можна ліпити пиріжки або формувати великий пиріг або булочки - буде однаково смачно.

  • Молоко - 500 грам
  • Яйця - 5 штук
  • Цукор - 300-350 грам
  • Крем - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - 1 Склянка (або розтопити масло вершкове, маргарин)
  • Дріжджі сухі - 2 Ст. Ложки
  • Ванілін - 1 штука (пакетик)
  • Мука - 5 склянок
1. Борошно просіяти, дати їй подихати. Молоко зробити дуже теплим, градусів 40-45.

2. У склянці молока розчинити ложку цукру і дріжджі. Дати постояти хвилин 10-15 і підійти.

3. Яйця з цукром збити міксером. У масу додати сметану, залишок молока, ванілін. Насипати половину борошна відразу і замісити полужидкое тісто. Додати підійшла закваску, вимішати. Дати йому постояти хвилин 15, щоб підійти.

4. Замісити густе тісто з частиною борошна. Викласти у велику миску і поставити в тепло (наприклад, притуливши до батареї). Дати зійти. Готово! Після цього можна ліпити пиріжки або формувати великий пиріг або булочки - буде однаково смачно.

Схожі рецепти