Тісто здобне
(покроковий рецепт з фото)
Коли дуже хочеться пиріжків або булочок, без перевіреного рецепту здобного тіста не обійтися. Спробуйте цей варіант - не пошкодуєте!
1. Борошно просіяти, дати їй подихати. Молоко зробити дуже теплим, градусів 40-45.
2. У склянці молока розчинити ложку цукру і дріжджі. Дати постояти хвилин 10-15 і підійти.
3. Яйця з цукром збити міксером. У масу додати сметану, залишок молока, ванілін. Насипати половину борошна відразу і замісити полужидкое тісто. Додати підійшла закваску, вимішати. Дати йому постояти хвилин 15, щоб підійти.
4. Замісити густе тісто з частиною борошна. Викласти у велику миску і поставити в тепло (наприклад, притуливши до батареї). Дати зійти. Готово! Після цього можна ліпити пиріжки або формувати великий пиріг або булочки - буде однаково смачно.
- Молоко - 500 грам
- Яйця - 5 штук
- Цукор - 300-350 грам
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 1 Склянка (або розтопити масло вершкове, маргарин)
- Дріжджі сухі - 2 Ст. Ложки
- Ванілін - 1 штука (пакетик)
- Мука - 5 склянок
2. У склянці молока розчинити ложку цукру і дріжджі. Дати постояти хвилин 10-15 і підійти.
3. Яйця з цукром збити міксером. У масу додати сметану, залишок молока, ванілін. Насипати половину борошна відразу і замісити полужидкое тісто. Додати підійшла закваску, вимішати. Дати йому постояти хвилин 15, щоб підійти.
4. Замісити густе тісто з частиною борошна. Викласти у велику миску і поставити в тепло (наприклад, притуливши до батареї). Дати зійти. Готово! Після цього можна ліпити пиріжки або формувати великий пиріг або булочки - буде однаково смачно.