Рецепт Тістечко пісочне по 22 коп. фото

Тістечко пісочне по 22 коп.
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей
Випічка , Тістечко
Кількість порцій: 5
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Знайомий з дитинства смак пісочного тістечка. По дорозі в школі таке тістечко можна було купити в кондитерці за 22 копійки. Зараз таке можна зробити тільки своїми руками.

Опис приготування:

Для приготування пісочного тістечка підготуйте тісто. Для нього збийте вершкове масло з цукром, сіллю і ванільним цукром. Додайте яйце і жовток, а також соду. Перемішайте, додайте борошно і замісіть тісто. Поставте його на годину в холодильник, потім розділіть на дві рівні частини. Розкачайте з частин тесту коржі і випікання їх в духовці. Потім обріжте коржі, надавши їм прямокутну форму. Перший корж намажте половиною повидла, накрийте другим коржем, розподіліть залишився повидло і посипте крихтою з обрізків коржа. Поставте заготовку в прохолодне місце на кілька годин, щоб коржі добре просочилися, а потім поріжте на окремі тістечка. Приємного чаювання!

  • Борошно - 600 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Вершкове масло - 300 грам
  • Яблучне повидло - 400 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Яєчний жовток - 1 штука
  • Пакетик ванільного цукру - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сода - 1 щіпка
  • Оцет - 0, 5 чайних ложки
тістечко пісочне по 22 коп. - фото крок 1
Для приготування тістечок вам знадобиться яблучне повидло. Рекомендую приготувати його самостійно - це досить швидко і легко зробити.
тістечко пісочне по 22 коп. - фото крок 2
Вершкове масло збийте з цукром, сіллю і ванільним цукром. Додайте ціле яйце і жовток, а також соду на кінчику ножа погашену оцтом. Перемішайте.
тістечко пісочне по 22 коп. - фото крок 3
Додайте борошно і замісіть тісто. Поставте його на годину в холодильник, потім розділіть на дві рівні частини.
тістечко пісочне по 22 коп. - фото крок 4
З кожної частини тесту розкачайте пласт товщиною близько 8 мм. Накрутите пласт на качалку і перенесіть його на деко для випікання. Деко попередньо застеліть пергаментом.
тістечко пісочне по 22 коп. - фото крок 5
Розігрійте духовку до 240 градусів і випікання корж до готовності. Це займе близько 10 хвилин. Таким же чином випікаючи другий корж. Потім обріжте коржі, надавши їм прямокутну форму. Обрізки покришите і поки відкладіть. Перший корж намажте половиною повидла.
тістечко пісочне по 22 коп. - фото крок 6
Акуратно покладіть зверху другий корж і намажте залишилися повидлом.
тістечко пісочне по 22 коп. - фото крок 7
Посипте відкладеної раніше крихтою з обрізків.
тістечко пісочне по 22 коп. - фото крок 8
Поставте заготовку в прохолодне місце на кілька годин, щоб коржі добре просочилися, а потім поріжте на окремі тістечка.

Схожі рецепти