Тістечко пісочне по 22 коп.
(покроковий рецепт з фото)
Знайомий з дитинства смак пісочного тістечка. По дорозі в школі таке тістечко можна було купити в кондитерці за 22 копійки. Зараз таке можна зробити тільки своїми руками.
Для приготування пісочного тістечка підготуйте тісто. Для нього збийте вершкове масло з цукром, сіллю і ванільним цукром. Додайте яйце і жовток, а також соду. Перемішайте, додайте борошно і замісіть тісто. Поставте його на годину в холодильник, потім розділіть на дві рівні частини. Розкачайте з частин тесту коржі і випікання їх в духовці. Потім обріжте коржі, надавши їм прямокутну форму. Перший корж намажте половиною повидла, накрийте другим коржем, розподіліть залишився повидло і посипте крихтою з обрізків коржа. Поставте заготовку в прохолодне місце на кілька годин, щоб коржі добре просочилися, а потім поріжте на окремі тістечка. Приємного чаювання!
- Борошно - 600 грам
- Цукор - 200 грам
- Вершкове масло - 300 грам
- Яблучне повидло - 400 грам
- Яйце - 1 штука
- Яєчний жовток - 1 штука
- Пакетик ванільного цукру - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1 щіпка
- Оцет - 0, 5 чайних ложки