Тістечко «картопля шоколадна»
(покроковий рецепт з фото)
Знайомий з дитинства смак цього тістечка ні кого не залишить байдужим. Ніжно і дуже шоколадно…Пригощайтеся!
Тістечко «Картопля» можна зробити з бісквіту або інший здобної випічки. Додайте горіхи або шоколад. Цей знайомий з дитинства десерт згадується ще в книгах 18 століття. І називався він тоді «Торт-нуль», «Хлібний торт» і так далі в тому ж роді. Але як би він не називався, ми будемо його любити, як і раніше. Адже це смак дитинства!
- Куряче яйце - 1 штука
- Цукор - 90 грам
- Борошно - 110 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 125 грам
- Крем 25% - 40 грам
- Молоко згущене - 100 грам
- Цукрова пудра - 70 грам
- Какао-порошок - 90 кілограм(10 г - тісто, 80 г - обсипання)
- Коньяк - 3 чайних ложки
Складові.
Збийте м'яке масло з цукром, додайте яйце, сметану і знову збийте. Змішайте борошно з какао і розпушувачем. З'єднайте обидві маси і замісити тісто.
Випікайте в гарячій духовці при t = 180 40-45 хвилин до готовності. Дайте повністю охолонути.
Поріжте на шматки і дайте підсохнути протягом 6-8 годин. Потім за допомогою блендера або м'ясорубки перетворите їх у крихту.
Збийте м'яке масло з цукровою пудрою.
Додайте згущене молоко і знову збийте до пишної маси. Відкладіть 1 ст. L. В кондитерський мішок з маленькою насадкою.
З'єднайте масу з шоколадними крихтами і коньяком. Перемішайте до однорідності.
Розділіть масу на 10 однакових порцій і сформуйте з них картоплі.
Обваляйте кожну в какао.
Зробіть маленькі поглиблення і відсадити трохи крему у вигляді вічок.
Приберіть в холодильник, дайте постояти 5-6 годин в холоді.
Смачного!