Тетери з медом або мереживні пряники
(покроковий рецепт з фото)
Приготуйте гарне російське мереживне печиво з житнього борошна. Також його називають Тетерів. Печінкою можна надавати найхимерніші форми, так як тісто м'яке. Головне - проявити фантазію.
Дізнайтеся, як приготувати Тетери з медом або мереживні пряники в домашніх умовах. Такі пряники ідеально підійдуть для святкового застілля, адже виглядають вони дуже красиво. Ефектно буде подати такі солодощі на новорічний стіл, а ще прянички можна повісити на ялинку. Завдяки хитромудрим узорів, упевнений, що випічка сподобається дітям. Хай щастить!
- Борошно житнє - 250 грам
- Мед - 50 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Насіння льону - 30 грам
- Обкладинка - 3 грами
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - За смаком (для змазування дека і пряників)

Додайте в просіяне борошно півсклянки води. Також додайте мед і замісити тісто.

Засипте корицю і трохи солі, перемішайте.

Додайте насіння льону, вимісити тісто мокрими руками.

Загорніть тісто в харчову плівку і помістіть в холодильник на 2 годину. Далі з тіста потрібно сформувати тонкі довгі мотузочки. Зручно це робити, прокручуючи тісто між долонь.

Застеляємо деко папером для випічки. Формуємо мереживні пряники прямо на деку, надаючи їм бажану форму. Розміщуємо деко в холодильник на ніч для застигання.

Вранці змащуємо пряники маслом. Випікаємо в духовці 15 хвилин, температура 170 градусів.

Смачного!