Свинина зі сливою в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Оригінальне поєднання м'яса з фруктами ще нікого не залишала байдужим. Запікаючи свинину зі сливами, ви отримуєте ароматне і оригінальне блюдо, яким можна здивувати навіть справжніх гурманів.
Опис приготування:
Якщо вам цікаво, як приготувати свинину зі сливою в духовці, то цей рецепт вам дійсно знадобиться. Якщо вам здасться, що сливи, які ви вибрали для приготування, трохи кислуваті, то просто додайте до них столову ложку цукру. Він пом'якшить і збалансує смак.
- Свинина - 500 грам
- Слива - 150 грам
- Перець болгарський - 200 грам
- Вино червоне сухе - 1 Склянка
- Сіль, перець - За смаком
- Борошно - 3 Ст. Ложки
Вимийте під проточною водою сливи і перець, обсушити їх паперовими рушниками. Фрукти розріжте на дві половинки, видаліть кісточки. Перець розріжте, очистіть від насіння і нарубати ножем на невеликі шматочки.
Шматок свинини (краще вибирати нежирні частини, наприклад, лопатку або вирізку) вимийте і висушіть. Зачистити від жилок і жиру. Наріжте м'ясо на невеликі однакові шматочки. У сковороді розігрійте олію. Обваляйте кожен шматочок м'яса в борошні й обсмажте свинину до золотистої скоринки на сковороді.
У горщики для запікання укладіть шарами всі підготовлені інгредієнти. Перший шар повинен складатися зі слив, потім - перець, а зверху нього - м'ясо. Повторіть в цій же послідовності шари ще раз. Кожен шар соліть, додайте трохи перцю. Розбавте вино водою в пропорції один до одного. Залийте вміст горщиків розведеним алкоголем.
Розігрійте духовку до двохсот градусів. Поставте в неї горщики зі сливами, перцем і м'ясом. Запікайте блюдо протягом півтори години. Зливи повинні розваритися і стати своєрідним соусом до м'яса і перцю.