Свинина, запечена під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 5 г. 0 хв.
На обід, вечерю або святковий стіл хочу запропонувати вам дуже цікавий, простий і класний варіант, як приготувати свинину, запечену під соусом з ароматними спеціями. Звучить апетитно?
Опис приготування:
Серед безлічі різних рецептів соусів до м'яса для запікання в цьому випадку я пропоную дуже простий варіант на основі майонезу, часнику і спецій. Дивовижно, наскільки гармонійно він поєднується зі свининою, роблячи її приголомшливо соковитою і ароматною. Подавати до столу страву можна з гарніром, овочами, а можна використовувати в якості начинки для сендвіча, наприклад.
- Свинина - 1.5 кілограма (відбивна)
- Часник - 4-8 зубчиків
- Лавровий лист - 2-4 штук
- Майонез - 200 грам
- Паприка - 1.5 чайних ложки
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Перець і сіль - За смаком
1. М'ясо вимийте, обсушити паперовим рушником і викладіть на лист фольги, попередньо змастивши його рослинним маслом.
2. У глибоку миску викладіть майонез (можна при бажанні використовувати і сметану з гірчицею, наприклад).
3. Додайте сіль, перець, паприка, коріандр і при бажанні інші спеції, які вам до душі.
4. Перемішайте все до однорідності.
5. Очистіть і пропустіть через прес часник.
6. Знову перемішайте. Усе, соус готовий.
7. Ложкою викладіть його на свинину, розподіліть рівномірно.
8. Зверху викладіть кілька лаврових листочків для більш інтенсивного аромату.
9. Щільно закрийте конверт, щоб в процесі не витікав сік. Надішліть м'ясо в холодильник на пару годин, щоб воно просочилося соусом.
10. При температурі в 180 градусів млоїте свинину в духовці близько 3 годин.