Суп брокколі і Стілтон
(покроковий рецепт з фото)
Час приготування: 50 хв.
Рецепт приготування супу з брокколі та сиру Стилтон.
Кількість порцій: 4
- Картопля - 800 грам
- Брокколі - 200 грам
- Цибуля - 3/4 штуки (середнього розміру)
- Сир Стилтон - 80 грам
- Кубик яловичого бульйону - 10 грам
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Мелений чорний перець - 1/8 чайних ложки
- Вода - 800 мілілітрів
- Крем - 2 3/4 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 1 1/4 Ст. Ложки
Крупно нарізати цибулю.
Підсмажте цибулю в оливковій олії до прозорості.
Додайте бульйон (кубик розведений у воді або натуральний).
Почистити і нарізати грубо картопля. Додати в каструлю. Довести до кипіння і готуйте під кришкою протягом 10 хвилин.
Тим часом, вимийте брокколі і розділіть на суцвіття.
Після закінчення 10 хвилин, додайте брокколі і готуйте ще 15 хвилин (не забудьте закрити кришкою).
Розкришіть сир Стилтон (якщо в вашому асортименті немає такого сиру, підійдуть і інші сири з пліснявою).
Блендером подрібніть суп.
Додайте сир …
… і сметану.
І, знову, скористайтеся блендером. Потім все перемішайте ложкою.
Подавайте до столу додавши трохи подрібненої петрушки.