Суничне варення з м'ятою
(покроковий рецепт з фото)
Надзвичайно ароматне і запашне варення варять з суниці з додаванням м'яти. Варення містить багато корисного вітаміну С та інших компонентів сприятливо впливають на наше здоров'я!
До вашої уваги - класичний рецепт приготування суничного варення з м'ятою. Власне, м'яту можна використовувати як сушену, так і свіжу. У будь-якому випадку вона додасть в варення свіжість і ароматність. Готовий продукт зберігайте в холодильнику або прохолодною і темної комори. Хай щастить!
- Суниця - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- М'ята - 2 Ст. Ложки (свіжа або сушена)
Суницю ретельно перебираємо і промиваємо під холодною водою.
Пересипьте ягоди в глибоку каструлю, зверху засипте цукром. Помістіть каструлю в холодильник на всю ніч.
Переливаємо в ще одну каструлю накопичився ягідний сік.
Доводимо сік до кипіння на середньому вогні.
Засипте в сік ягоди, варите 5 хвилин, видаляючи піну. В процесі акуратно перемішуйте ягоди. Зніміть варення з вогню і остудіть. Потім повторіть процедуру ще двічі, кожен раз даючи варення заново остигати.
Під час останньої варіння додайте подрібнену м'яту. Перемішайте і проваріть кілька хвилин. Остудіть варення, розлийте його по чистим скляним банкам. Банки закрийте і зберігайте в прохолодному місці.
Смачного!