Рецепт Суничне варення з м'ятою фото

Суничне варення з м'ятою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Суниця
Для діабетиків
На полуденок , Для дітей
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Надзвичайно ароматне і запашне варення варять з суниці з додаванням м'яти. Варення містить багато корисного вітаміну С та інших компонентів сприятливо впливають на наше здоров'я!

Опис приготування:

До вашої уваги - класичний рецепт приготування суничного варення з м'ятою. Власне, м'яту можна використовувати як сушену, так і свіжу. У будь-якому випадку вона додасть в варення свіжість і ароматність. Готовий продукт зберігайте в холодильнику або прохолодною і темної комори. Хай щастить!

  • Суниця - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • М'ята - 2 Ст. Ложки (свіжа або сушена)
суничне варення з м'ятою - фото крок 1
Суницю ретельно перебираємо і промиваємо під холодною водою.
суничне варення з м'ятою - фото крок 2
Пересипьте ягоди в глибоку каструлю, зверху засипте цукром. Помістіть каструлю в холодильник на всю ніч.
суничне варення з м'ятою - фото крок 3
Переливаємо в ще одну каструлю накопичився ягідний сік.
суничне варення з м'ятою - фото крок 4
Доводимо сік до кипіння на середньому вогні.
суничне варення з м'ятою - фото крок 5
Засипте в сік ягоди, варите 5 хвилин, видаляючи піну. В процесі акуратно перемішуйте ягоди. Зніміть варення з вогню і остудіть. Потім повторіть процедуру ще двічі, кожен раз даючи варення заново остигати.
суничне варення з м'ятою - фото крок 6
Під час останньої варіння додайте подрібнену м'яту. Перемішайте і проваріть кілька хвилин. Остудіть варення, розлийте його по чистим скляним банкам. Банки закрийте і зберігайте в прохолодному місці.
суничне варення з м'ятою - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти