Суничне варення з лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Суниця - дуже корисна ягода, з якої виходить не менш корисне і смачне варення. Принцип приготування такого варення такий же, як і у випадку з традиційним варенням з полуниці.
Вашій увазі пропонується простий рецепт приготування суничного варення з лимоном. Суниця - дуже ніжна ягода, так що постарайтеся при варінні не пошкодити плоди. Не варто перемішувати варення лопаткою або ложкою, краще візьміть каструлю за вушка і злегка струсіть. Вдалого приготування!
- Суниця - 1 Склянка
- Цукор - 1, 5 склянки
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
Суницю акуратно перебираємо і промиваємо, очищаємо від хвостиків.
Перекладаємо ягоди в каструлю і пересипаємо з цукром. Ми залишаємо на всю ніч, щоб виділився сік.
Ставимо варення на вогонь, доводимо до кипіння. Акуратно видаляємо піну. Час від часу похитує каструлю з боку в бік, щоб ягоди перемішувалися. Заважати ложкою не варто. Знімаємо з плити, даємо настоятися півгодини. Повторюємо процедуру ще двічі.
У четвертий раз додайте лимонний сік. Варимо варення до готовності, після закипання - ще 5-6 хвилин. Капаємо варення на блюдечко, крапля сиропу повинна триматися і не розтікатися по блюдця.
Даємо варення охолонути, після чого розкладаємо його по чистим баночках. Банки закриваємо і зберігаємо в прохолодному місці. Смачного!