Суничне варення в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Ароматне і смачне варення з суниці можна зварити не тільки на плиті, але і в мультиварці. Правда, варіння варення в мультиварці зажадає вашої невідривного присутності: варення може "втекти" .
Звичайно, варення краще варити на плиті. Але якщо немає іншого виходу, а ситуації бувають різні, можна скористатися і мультиваркою. Але вам доведеться знаходиться при мультиварці невідлучно: варення дуже легко тікає. Завантажуйте мультиварку максимум на 1/3, а краще - на 1/4 обсягу чаші. Чи не закривайте кришку при варінні варення, і не пропустіть момент, коли варення почне закипати, його відразу ж треба перемішати, щоб піна опустилася вниз. Цей рецепт для варіння швидкого варення, якщо хочете - можете проварити варення і довше, тоді воно стане гущі.
- Суниця - 6 склянок
- Цукор - 2 склянки
Ретельно перебираємо ягоди, при необхідності можна їх промити. Потім відкидаємо на друшляк: нехай стече вода.
Засипаємо ягоди цукром, залишаємо їх так годин на 6-8. Ягоди пустять сік, а цукор частково розчиниться. Для кращого розчинення цукру, можна все перемішати.
Викладаємо ягоди з утворився сиропом в чашу мультиварки. Включаємо програму "мультіповар", встановлюємо температуру 160 градусів і час - 10-15 хвилин. Варимо з відкритою кришкою! Коли піде піна, перемішаємо.
Розкладаємо гаряче варення в простерилізовані банки, закочує і ставимо шийкою вниз. Коли охолонуть, прибираємо в місце зберігання.