Суничне варення на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Назбирали багато ягід, але вже і не знаєте, що з нею приготувати? дивіться, як приготувати суничне варення на зиму, запасайтеся смачним варенням для всієї родини. З чаєм в зиязикай вечір - саме те!
Для приготування суничного варення на зиму ви можете також додати в варення полуницю або іншу лісову ягоду, наприклад - чорницю. Мені не дуже подобаються занадто солодкі варення, тому цукру я поклала тільки 800 грамів. Можете сміливо додати більше.
- Суниця - 1 кілограм
- Цукор - 800 грам
- Вода - 100 мілілітрів
Суниця - ягода ніжна, тому, щоб її не пошкодити при промиванні, залийте її на 10 хвилин водою холодної, потім воду злийте. Бажано повторити кілька разів процедуру, якщо ягода лісова і брудна.
Останній раз ягоду промили, відкиньте її на друшляк, дайте воді стекти зовсім.
У каструлю, в якій будете варити варення, налийте воду і викладіть ягоду. Посипте зверху цукром, пару раз струсіть каструлю, щоб ягода вся цукром покрилася. Дайте ягоді так постояти хвилин 20, можна і півгодини, щоб вона сік пустила.
Потім поставте на середній вогонь, дайте закипіти і варіть хвилин 10-15, знімаючи піну при цьому. Можете відразу потім варення і закочувати. Але раджу проварити його і на наступний день ще хвилин 10. У холодильник ставити не треба, просто накрийте рушником.
Готове варення можете відразу спробувати або відразу по підготовленим банкам розкласти і закатати.
Готове варення можете відразу спробувати або відразу по підготовленим банкам розкласти і закатати.
Приємного чаювання!