Рецепт Суничне варення на зиму фото

Суничне варення на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Суниця
Для діабетиків
На полуденок, Для дітей
Заготовки, Варення

Назбирали багато ягід, але вже і не знаєте, що з нею приготувати? дивіться, як приготувати суничне варення на зиму, запасайтеся смачним варенням для всієї родини. З чаєм в зиязикай вечір - саме те!

Для приготування суничного варення на зиму ви можете також додати в варення полуницю або іншу лісову ягоду, наприклад - чорницю. Мені не дуже подобаються занадто солодкі варення, тому цукру я поклала тільки 800 грамів. Можете сміливо додати більше.

  • Суниця - 1 кілограм
  • Цукор - 800 грам
  • Вода - 100 мілілітрів
суничне варення на зиму - фото крок 1
Суниця - ягода ніжна, тому, щоб її не пошкодити при промиванні, залийте її на 10 хвилин водою холодної, потім воду злийте. Бажано повторити кілька разів процедуру, якщо ягода лісова і брудна.
суничне варення на зиму - фото крок 2
Останній раз ягоду промили, відкиньте її на друшляк, дайте воді стекти зовсім.
суничне варення на зиму - фото крок 3
У каструлю, в якій будете варити варення, налийте воду і викладіть ягоду. Посипте зверху цукром, пару раз струсіть каструлю, щоб ягода вся цукром покрилася. Дайте ягоді так постояти хвилин 20, можна і півгодини, щоб вона сік пустила.
суничне варення на зиму - фото крок 4
Потім поставте на середній вогонь, дайте закипіти і варіть хвилин 10-15, знімаючи піну при цьому. Можете відразу потім варення і закочувати. Але раджу проварити його і на наступний день ще хвилин 10. У холодильник ставити не треба, просто накрийте рушником.
Готове варення можете відразу спробувати або відразу по підготовленим банкам розкласти і закатати.
суничне варення на зиму - фото крок 5
Приємного чаювання!

Схожі рецепти