Соняшникова паста
(покроковий рецепт з фото)
Всі ми знаємо знамениту горіхову пасту, яку роблять з фундука, арахісу або волоських горіхів (іноді з додаванням шоколаду та інших добавок). Але в хід можуть піти інші продукти, Давайте спробуєм!
Я, наприклад, дізналася про те, як приготувати соняшникову пасту (або масло). Робиться вона всього з декількох інгредієнтів. Всі вони підходять для вегетаріанського харчування. Десерт підійде для сніданку, з ним виходять відмінні сендвічі, до яких можна додати банан, грушу або фініки. Дуже смачно!
- Насіння соняшнику - 600 грам (очищені)
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Соняшникову олію - 7 чайних ложок
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
1. У духовці при 180 градусах запікайте насіння на деку протягом 23 хвилин.
2. Коли насіння охолонуть, подрібніть їх в міксері разом з медом.
3. Потім по черзі додавайте по ложці олії і перемішайте. Зробіть вподобану вам консистенцію.
4. Зберігайте соняшникову пасту в закритій банці в холодильнику. Приємною дегустації!