Смачний курячий паштет
(покроковий рецепт з фото)
Вже багато років не купую готовий паштет в магазині, а готую його самостійно. Зробити такий не важко, особливо якщо у вас є блендер. Розповім, як приготувати смачний курячий паштет.
Ви можете зробити паштет не тільки з курячої печінки, підійде будь-яка: свиняча, яловича, індичих. Ви можете надати такому паштету будь-який смак. Якщо любите ніжний паштет, додайте вершки, більше вершкового масла, а якщо любите більш пікантний присмак, тоді рекомендую використовувати спеції, трави. Зберігайте готовий паштет в холодильнику.
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
- Luk-salotų - 0, 5 штуки
- Куряча печінка - 450 грам
- Часник - 1 зубчик
- Каперсами - 2 Ст. Ложки
- Сушений чебрець - 1 Чайна ложка
- Бренди - 1/4 склянки
- Вершки - 1/4 склянки
1. Вимийте курячу печінку, витріть її серветками.
2. За допомогою ножа обріжте всю жирову тканину або згустки крові, наріжте печінку великими шматками.
3. Наріжте дрібно цибулю, розігрійте сковороду з 2 столовими ложками вершкового масла, викладіть цибулю на розігріту поверхню і обсмажте його до злегка золотистої скоринки, додайте печінку, посоліть і готуйте 2-3 хвилини.
4. Додайте в сковороду подрібнений часник, каперсами, чебрець, обсмажуйте 1 хвилину. Влийте алкоголь і збільште вогонь до максимуму, випарюйте алкоголь близько 2 хвилин і зніміть сковороду з вогню, залиште для охолодження.
5. Перекладіть вміст сковороди в чашу комбайна або блендера і подрібніть до стану пюре або бажаної консистенції, додайте вершкове масло, вершки. Перекладіть в контейнер і зберігайте в холодильнику, подавайте паштет холодним.