Смачне сирне тісто
(покроковий рецепт з фото)
В дитинстві, пам'ятаю, бабуся готувала смачні сирні печива. Нарешті і я зважилася повторити їх для своєї сім'ї! Дивіться рецепт приготування смачного сирного тесту: простота і відмінний результат!
Я зазвичай сир їм в чистому вигляді, хіба що ягід додам трохи. Але бабусине печиво з сиру мені дуже подобалося, тому вирішила зробити з сиру тісто. Щоб приготувати смачну сирне тісто, можете взяти покупної або домашній сир, різниці ніякої. Ось тільки якщо сир сухуватий, додайте ще сметани або більше масла вершкового. А якщо сир жирний, тоді масла можна додавати менше.
- Сир - 500 грам
- Борошно - 350 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 100 грам
- Масло рослинне - За смаком (для смаження )
Підготуйте інгредієнти.
У великій мисці змішайте всі інгредієнти. Раджу додавати розм'якшене вершкове масло (або хоча кімнатної температури) в сир.
Гарненько розмішайте все до однорідності, можуть потрапляти сирні зернинки, це нормально. Миску з тестом накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник на 30 хвилин.
Гарненько розмішайте все до однорідності, можуть потрапляти сирні зернинки, це нормально. Миску з тестом накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник на 30 хвилин.
Потім присипте робочу поверхню борошном і розкачати тісто дуже тонко, до одного і навіть половини сантиметра.
За допомогою склянки або формочок виріжте кола і зробіть виделкою відмітини у вигляді курячих лапок.
Потім гуртки згорніть навпіл двічі, як на фото. Не варто сильно притискати, нехай печиво буде повітряним.
Печиво з сирного тесту можна запекти або посмажити.
В останньому варіанті розігрійте сковороду з маслом рослинним і на середньому вогні (навіть можна нижче середнього зробити) обсмажуйте печиво під закритою кришкою хвилин 7-10 з кожного боку.
В останньому варіанті розігрійте сковороду з маслом рослинним і на середньому вогні (навіть можна нижче середнього зробити) обсмажуйте печиво під закритою кришкою хвилин 7-10 з кожного боку.
Готове рум'яне печиво з смачного сирного тесту виходить смачним як в холодному, так і в гарячому вигляді. Смачного!