Слойки з варенням
(покроковий рецепт з фото)
Ніжні і хрусткі слойки з варенням - хіба комусь така смакота може не подобається? А готувати такі слойки легше легкого. Переконайтеся самі!
Готове листкове тісто - це палочка-виручалочка для сучасної господині. Адже возитися з приготуванням листкового тіста будинку - це довгий процес. У моїй морозилці завжди є пакетик-другий замороженого листкового тіста. З нього можна спекти багато смакоти. Хочу розповісти вам, як зробити слойки з варенням саме з такого тесту. Це дуже просто, дуже швидко і ніякої брудного посуду на кухні. Правда, і зникають ці смачні слойки теж швидко. Отже, ось вам рецепт слоек з варенням з фото. Готуйте і насолоджуйтеся результатом!
- Готове листкове тісто - 500 грам
- Густе варення - 200-250 грам
- Лимон - 1/2 штуки
- Яйце - 1 штука
- Цукрова пудра - 70 грам
Дістаємо з морозилки готове листкове тісто і розморожуємо його при кімнатній температурі. Потім розгортаємо його в пласт, товщиною 2-3 мм. Щоб тісто не прилипало до столу і качалці - підсипати муку. Розрізаємо тісто на прямокутники.
На одній половині кожного прямокутника робимо надрізи.
У мене було дуже солодке яблучне варення і я вирішила його злегка підкислити. Видавила в нього сік лимона і додала лимонної цедри.
Викладаємо варення на ту частину тесту, на якій немає надрізів.
Закриваємо начинку тією частиною, на якій є надрізи і ретельно защипуємо краю. Викладаємо слойки на деко, застелений пергаментним папером і змащуємо верх кожної слойки збитим яйцем. Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 20 хвилин. Остигнули слойки посипаємо цукровою пудрою.