Сироп з шипшини
(покроковий рецепт з фото)
Корисніше шипшини ягоди не знайти! Принаймні, взимку і восени, коли на вулиці дуже холодно. Щоб не захворіти, пийте сироп, а простий рецепт сиропу з шипшини я зараз розповім!
Цей сироп шипшини в домашніх умовах готується просто і швидко. Від вас не потрібно ні занадто багато сил, ні надто багато часу. Їх вказаної кількості інгредієнтів виходить близько літра сиропу.
- Шипшина - 400 грам
- Цукор - 400 грам
- Вода - 700 мілілітрів
1. Для початку переберемо шипшина. Промиваємо ягоди, видаляємо у них хвостики.
2. Тепер від загальної кількості води беремо 50 мл., ставимо її на вогонь і доводимо до кипіння. Як тільки закипить - залийте нею шипшина, залиште його так хвилин на 10.
3. Потім розминаємо ягоди за допомогою толкушкой і залишаємо їх ще на 10 хвилин.
4. Поки наполягають ягоди, зробимо сироп. Для цього в останньому кількості води розводимо цукор, ставимо каструлю з цукром і водою на вогонь і варимо на маленькому вогні хвилин 10.
5. Ягідну масу проціджуємо, нам потрібна тільки рідина.
6. Наш сироп вже кипить. Вимикаємо під ним вогонь, вливаємо відвар шипшини в сироп і відразу ж перемішуємо.
7. Гарячий сиро з шипшини розлийте по стерильним банкам. Закатати їх кришками. Дайте сиропу охолонути, а потім зберігайте його в холодильнику.