Рецепт Сироп з шипшини фото

Сироп з шипшини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Шипшина
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На полуденок
Десерти , Сироп
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Корисніше шипшини ягоди не знайти! Принаймні, взимку і восени, коли на вулиці дуже холодно. Щоб не захворіти, пийте сироп, а простий рецепт сиропу з шипшини я зараз розповім!

Опис приготування:

Цей сироп шипшини в домашніх умовах готується просто і швидко. Від вас не потрібно ні занадто багато сил, ні надто багато часу. Їх вказаної кількості інгредієнтів виходить близько літра сиропу.

  • Шипшина - 400 грам
  • Цукор - 400 грам
  • Вода - 700 мілілітрів
сироп з шипшини - фото крок 1
1. Для початку переберемо шипшина. Промиваємо ягоди, видаляємо у них хвостики.
сироп з шипшини - фото крок 2
2. Тепер від загальної кількості води беремо 50 мл., ставимо її на вогонь і доводимо до кипіння. Як тільки закипить - залийте нею шипшина, залиште його так хвилин на 10.
сироп з шипшини - фото крок 3
3. Потім розминаємо ягоди за допомогою толкушкой і залишаємо їх ще на 10 хвилин.
сироп з шипшини - фото крок 4
4. Поки наполягають ягоди, зробимо сироп. Для цього в останньому кількості води розводимо цукор, ставимо каструлю з цукром і водою на вогонь і варимо на маленькому вогні хвилин 10.
сироп з шипшини - фото крок 5
5. Ягідну масу проціджуємо, нам потрібна тільки рідина.
сироп з шипшини - фото крок 6
6. Наш сироп вже кипить. Вимикаємо під ним вогонь, вливаємо відвар шипшини в сироп і відразу ж перемішуємо.
сироп з шипшини - фото крок 7
7. Гарячий сиро з шипшини розлийте по стерильним банкам. Закатати їх кришками. Дайте сиропу охолонути, а потім зберігайте його в холодильнику.

Схожі рецепти