Сироедческое тістечко
(покроковий рецепт з фото)
Смачний, легкий і при цьому пісний десерт приємно здивує всіх домочадців. Ніхто не вгадає з чого ж він все-таки зроблений.
Кількість порцій: 4
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Апельсин - 1 штука
- Мигдаль - 125 грам
- Фініки - 125 грам
- Ожина - 125 грам
- Кешью - 225 грам
- Кокосова стружка - 2 Ст. Ложки
- Гранат - 1 штука (для прикраси)
У блендері пробити до однорідної маси фініки. Дно і бортики форми викласти харчовою плівкою або папером для випічки. Розподілити рівним шаром фінікову масу і прибрати форму в морозилку.
Кешью і мигдаль попередньо замочити у воді мінімум на 2 годину, краще на ніч.
Скласти в блендер кешью, додати 2 ст. L. Цукру і пробити в блендері, щоб горіхи трохи подрібнилися. Додати очищений від білої плівки апельсин і перетворити в однорідну масу. Спробуйте на смак, можливо потрібно додати трохи цукру. Масу розподілити поверх фінікового шару.
Скласти в блендер кешью, додати 2 ст. L. Цукру і пробити в блендері, щоб горіхи трохи подрібнилися. Додати очищений від білої плівки апельсин і перетворити в однорідну масу. Спробуйте на смак, можливо потрібно додати трохи цукру. Масу розподілити поверх фінікового шару.
Мигдаль, 100 г ожини і цукор подрібнити в блендері до однорідної маси. Акуратно розподілити полуничний шар і прибрати форму в морозилку приблизно на годину-дві, щоб все гарненько застигло. Можна залишити і на більший час, але тоді перед подачею потрібно буде за 2 години переставити торт в холодильник.
Прикрасити за бажанням, у мене кокосова стружка і зерна граната.
Смачного!
Смачного!