Сирний пиріг з журавлиною
(покроковий рецепт з фото)
Легкий і дуже ніжний десерт обов'язково припаде до смаку всім, хто його спробує. Візьміть на замітку цей неймовірний рецепт приготування сирного пирога з журавлиною.
Це не зовсім простий рецепт сирного пирога з журавлиною і глазур'ю з білого шоколаду. Процес хоч і не складний, але вимагає часу і витримку. Ягоду можна використовувати як свіжу, так і перетерту з цукром, наприклад, або готовий журавлинний соус. Цей десерт варто всіх зусиль, так що обов'язково спробуйте його повторити.
- Печиво - 350 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Журавлина - 100 грам
- Ніжний сир - 300 грам
- Цукор - 50-80 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Вершки - 2 Ст. Ложки(+ 100 мілілітрів на глазур)
- Яйце - 1 штука
- Ванільний екстракт - 1 крапля
- Білий шоколад - 100 грам (по бажанню)
1. З коржем все досить просто: подрібніть печиво в крихту, додайте вершкове масло. Як слід перемішайте, викладіть у форму рівним шаром. Журавлину розімніть, при бажанні додайте цукор за смаком.
2. Викладіть ягоди на корж і розрівняйте.
3. Розігрійте духовку до 180 градусів. Ніжний сир з'єднайте з цукром, перемішайте. Додайте просіяне борошно. Вбийте яйце, влийте вершки і ванільний екстракт. Все як слід перемішайте, щоб маса була гладкою і однорідної. Вилийте у форму і розрівняйте.
4. Помістіть пиріг в ще одну жароміцних форму. Влийте туди гарячу воду і відправте (дуже обережно! ) в духовку. Запікайте сирний пиріг з журавлиною в домашніх умовах близько 20-30 хвилин. Потім вогонь вимкніть, відкрийте дверцята духовки і дайте пирога охолонути (приблизно 1 час).
5. Використовувати глазур зовсім необов'язково, десерт і без того буде дуже смачним. Але в даному випадку використовується білий шоколад. Вершки доведіть до кипіння, потім відразу зніміть. Додайте до них білий шоколад.
6. Активно перемішайте доти, поки шоколад повністю не розчиниться і маса не стане однорідною. При бажанні можна використовувати і чорний шоколад.
7. Остиглий пиріг залийте глазур'ю. Розрівняйте її і залиште на 25-30 хвилин при кімнатній температурі. Після приберіть пиріг в холодильник мінімум на 2 годину.
8. От і все, неперевершений десерт готовий до подачі.