Рецепт Пиріг з журавлиною фото

Пиріг з журавлиною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Журавлина
Пісні страви
Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Пиріг з журавлиною - дуже проста випічка з найкориснішою лісовою ягодою. Пиріг виходить дуже ніжним з легкою кислинкою, яка надає йому особливу свіжість і вишуканість.

Опис приготування:

Щоб приготувати пиріг з журавлиною треба трішечки часу, ягід і найпростіших продуктів, які завжди є вдома. Пиріг з журавлиною - досить простий, але красивий пиріг, який готується легко, просто і швидко. Я вже відзначала, що цей пиріг має оригінальний кислуватим смаком, який підбадьорює і начебто освіжає. Можу додати, що журавлина в поєднанні з яблуком дає наівкусшейшій відтінок. Цього разу в пиріг з журавлиною я додала всього одне яблуко і ще раз переконалася, що яблук треба класти більше. Можна навіть всередину пирога!

Бажаю приємного приготування! Хто використав мій рецепт пирога з журавлиною - пишіть свої відгуки, цікаво чи вийшло у вас.

  • Маргарин - 150 грам
  • Цукор - 2/3 склянки
  • Яйця - 5 штук
  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Розпушувач - 1/2 чайних ложки
  • Свіжа журавлина - 150 грам
  • Яблуко - 1 штука
пиріг з журавлиною - фото крок 1
У зручну посуд кладемо розм'якшений маргарин і цукор. Добре змішуємо, потім кладемо 2 яйця і три жовтки. Грунтовно збиваємо за допомогою міксера, блендера або віночка.
пиріг з журавлиною - фото крок 2
Всипаємо частина борошна і розпушувач. Гарненько замішуємо.
пиріг з журавлиною - фото крок 3
Журавлину обвалюють в решті частини борошна і висипаємо цю суміш до тесту.
пиріг з журавлиною - фото крок 4
Тісто має вийти досить густим. Викладаємо його в форму для випікання.
пиріг з журавлиною - фото крок 5
Прикрашаємо пиріг яблуком (насправді, чим більше Ви додасте яблука, тим смачніше вийде пиріг).
пиріг з журавлиною - фото крок 6
Пиріг відправляємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на годину.
пиріг з журавлиною - фото крок 7
Потім дістаємо пиріг з духовки. Чекаємо поки він охолоне, потім нарізаємо його на красиві і рівні шматочки і подаємо до столу з чаєм і кавою. Смачного!

Схожі рецепти