Сирники по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)
Рум'яні сирники з хрусткою скоринкою можна подати на сніданок або на полуденок, доповнюючи їх варенням, джемом або топінгом, а також свіжими ягодами або фруктами.
Сирники - улюблене блюдо багатьох дітей, які в свіжому вигляді не люблять їсти корисний сир. Подаючи їх з джемом або варенням, ви можете бути впевнені в тому, що діти їх з'їдять із задоволенням і навіть попросять добавки!
- Сир - 540 грам
- Куряче яйце - 1 штука (дрібне)
- Борошно пшеничне - 80 грам
- Цукор - 60 грам
- Масло рослинне - 50 мілілітрів (для смаження)
- Сіль - 3 щіпки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Сир будь-якої жирності протріть через сито в глибоку ємність.
Всипте туди ж цукровий пісок і сіль, вбийте дрібне куряче яйце і ретельно перемішайте.
Додайте пшеничну муку, попередньо її просіявши. Залиште трохи борошна на обвалку і паніровці сирників. Перемішайте і сформуйте з сирного тесту ковбаску.
Відрізаючи ножем частини ковбаски, сформуйте заготовки сирників, товщиною не менше 2 см. Обваляйте їх з усіх боків в борошні.
Розжарити сковороду і влийте в неї рослинне масло. Прогрійте його протягом 1 хвилини і зменшіть нагрів до середнього. Викладіть заготовки в масло і обсмажте з кожного боку по 1-2 хвилини до золотистої скоринки.
Після перевертання на іншу сторону нагрів зменшіть до мінімуму, щоб сирники відмінно присмажився і всередині.
Готову страву викласти в тарілки, прикрасьте за смаком і подайте до столу теплим зі свіжими ягодами або сметаною.