Сирні рогалики
(покроковий рецепт з фото)
Ці рогалики сподобаються навіть тим, хто не любить сир. Ніжні і розсипчасті, з хрусткою скоринкою. А готувати легко і просто.
Дуже смачні сирні рогалики припадуть до смаку абсолютно всім. Зверху хрустка рум'яна оболонка з цукру і горіхів, і ніжне ароматне тісто всередині. А приготувати таке кулінарне диво дуже легко. Простий рецепт сирних рогаликів плюс ваше бажання - і до вечірнього чаю або до приходу гостей у вас буде чудова випічка. Рогалики можна зробити і з начинкою, для цього вам знадобиться дуже густе варення. Розповідаю, як приготувати сирні рогалики, а ви читайте, запам'ятовуйте, запасайтеся продуктами і печіть! Смачної вам випічки!
- Сир - 400 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Борошно - 2 склянки
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Цукор - 4-5 Ст. Ложок
- Горіхи волоські чищені - 100 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки (гасити оцтом)
Сир для таких рогаликів краще брати жирний і не рідкий. Розминаємо сир виделкою. А якщо у вашій родині є нелюбітелі сиру - то краще протерти його через сито, щоб в тесті практично зовсім не відчувалися крупинки сиру.
Додаємо до сиру м'яке вершкове масло і перемішуємо все в однорідну масу.
Соду гасимо оцтом, додаємо до сиру з маслом і розмішуємо. Потім всипаємо борошно і сіль і замішуємо тісто. Воно не повинно липнути до рук, при необхідності підсипте ще трохи борошна.
Скачує тісто в кулю і відправляємо його в холодильник хоча б на годину. Таке тісто при необхідності можна приготувати з вечора і залишити в холодильнику на добу, а спекти рогалики з нього на наступний день.
Поки тісто вилежується в холодильнику, займемося горіхами. Якщо вони у вас неочищені - очистимо, а потім подрібнити або блендером, або качалкою.
Потім змішаємо подрібнені горіхи з цукром.
Дістаємо тісто з холодильника і ділимо на 4 частини.
Посипаємо стіл або дошку частиною горіхово-цукрової суміші і розгортаємо на ньому одну частину тіста в круглий коржик. Потім підсипає ще горіхів з цукром, перевертаємо корж і знову розгортає. В результаті у нас вийде корж товщиною 3-4 мм по обидва боки покрита горіхами з цукром.
Розрізаємо нашу корж на 8 частин. Кожну частину звертаємо в рогалик.
Деко застилає папером для випічки або злегка змащуємо маслом і викладаємо на нього рогалики. При випічці рогалики трохи збільшаться, тому не слід їх укладати занадто близько один до одного.
Випікаємо рогалики в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 20-25. Готові рогалики красивого золотистого кольору. При подачі до столу, рогалики можна посипати цукровою пудрою.