Сирні пончики з корицею
(покроковий рецепт з фото)
У дитинстві наші мами і бабусі частенько готували подібні солодощі - пончики, Хворост, пиріжки! Як же все це було смачно! Рука так і тяглася за ще одним пончиком. Порадуйте і Ви своїх діточок!
Рецепт в принципі класичний, нічого нового не розповім. Але дуже хочеться повернути всіх у минуле і зібрати за столом зі смачним чаєм і пончиками, посипаними цукровою пудрою! У тісто додамо ароматну корицю і за бажанням, можете додати дрібку мускатного горіха. Як приготувати сирні пончики з корицею дивіться в покроковому рецепті.
- Сир - 250 грам(9% жирність)
- Борошно пшеничне - 220-240 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 80 грам
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Рахрихлітель - 1 Чайна ложка
- Сіль - щіпка
- Масло рослинне - 400 мілілітрів (для смаження)
- Цукрова пудра - За смаком (для подачі)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Сир ретельно розімніть з цукром (можна пробити блендером), додайте яйця, корицю і сіль. Все добре перемішайте.
Борошно змішайте з розпушувачем, жебрацтво, поступово введіть в сирну масу і замісити м'яке тісто.
Чайною ложкою відщипувати тісто і формуйте пончики розміром з волоський горіх.
У невеликому казанку або сотейнику розігрійте рослинне масло і акуратно, за допомогою лопатки, занурюйте в нього пончики. Вони повинні плавати в маслі. Смажте до готовності і рум'яності з усіх боків. Також можна приготувати у фритюрниці. Готові пончики викладайте на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки жиру.
Остудіть, посипте цукровою пудрою і подавайте до столу. Приємного сімейного чаювання!