Сирна запіканка з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Сирна запіканка вважається ідеальним варіантом для ситного сніданку або легкого вечері. Яблука надають ніжний і тонкий смак цієї страви.
Дует ніжною сирною маси і пропечений яблук - дуже приємне поєднання. Запіканку можна подати до чаю або компоту. Основою цієї страви є сир і яйця. При приготуванні використовують манку або муку. Запіканку з яблуками готують так само з рису і макаронів. Але з сиром вона виходить найніжніша.
- Сир - 1 кілограм
- Яблука солодкі - 3 штуки
- Яйця - 3 штуки
- Манька - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 2/3 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Вершки 10% жир. - 100 грам
- Сода - 1 щіпка
Беремо ємність, в якій будемо замішувати тісто. Розбиваємо туди яйця, додаємо сіль, цукор і соду.
Вершками заливаємо манку і даємо постояти хвилин 20, щоб манка розбухла.
Додаємо сир і збиваємо ще близько 5 хвилин до утворення однорідної маси без грудочок.
Яблука нарізаємо невеликими шматочками.
У сирну масу додаємо манку з вершками і ще раз збиваємо.
Яблука викладаємо у форму для випікання.
Заливаємо яблука приготовленої нами сумішшю - і ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо близько 40 хвилин.
Смачного!