Рецепт Сирна запіканка з морквою фото

Сирна запіканка з морквою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Молочні продукти , Сир , Морква
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Випічка
Кількість порцій: 6
Час приготування: 45 хв.

Корисна, смачна і неймовірно красива сирна запіканка з морквою обов'язково сподобається і дорослим, і дітям.

Опис приготування:

Це майже класичний рецепт сирної запіканки з морквою, проте своя родзинка тут все ж є.

1. Морква вимити, просушиш і порізати невеликими шматочками.

2. У розтоплене вершкове масло відправити морква і тушкувати на повільному вогні. Морква повинна стати м'якою, тоді її можна знімати з вогню.

3. Поки морква гаситься, слід зайнятися сиром. У блендері або глибокій мисці змішати сир і сметану, добре збити до однорідної маси. Додати яйце, цукор, трохи ваніліну і знову збити. Потроху додавати манку, ретельно перемішуючи. Сирна маса не повинна бути рідкою, тому кількість манки залежить виключно від консистенції.

4. Ізюм добре промити і залити на 5 хвилин гарячою водою.

5. Готову моркву зняти з вогню. Її потрібно довести до однорідної і м'якої консистенції. Для цього можна збити її в блендері або пропустити кілька разів через м'ясорубку. Додати трохи цукру, ретельно перемішати.

6. Половину родзинок додати в сирну масу, другу половину в морква.

7. Форму для випічки застелити пергаментом або змастити маслом. На дно тонким шаром викласти трохи сиру. Потім шар моркви і знову шар сиру. Таким чином сформувати запіканку.

8. Надіслати форму в розігріту духовку на 20-25 хвилин.

9. Готову запіканку остудити трохи в формі і тільки потім дістати і нарізати порційними шматочками.

Це простий рецепт сирної запіканки з морквою можна взяти за основу і додавати в неї не тільки родзинки, але і інші сухофрукти. Також прекрасно доповнить смак яблуко або груша.


  • Сир - 500 грам
  • Морква - 200 грам
  • Крем - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 5 Ст. Ложок
  • Манька - 2-4 Ст. Ложок
  • Ізюм - 100 грам
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 50 грам
Це майже класичний рецепт сирної запіканки з морквою, проте своя родзинка тут все ж є.

1. Морква вимити, просушиш і порізати невеликими шматочками.

2. У розтоплене вершкове масло відправити морква і тушкувати на повільному вогні. Морква повинна стати м'якою, тоді її можна знімати з вогню.

3. Поки морква гаситься, слід зайнятися сиром. У блендері або глибокій мисці змішати сир і сметану, добре збити до однорідної маси. Додати яйце, цукор, трохи ваніліну і знову збити. Потроху додавати манку, ретельно перемішуючи. Сирна маса не повинна бути рідкою, тому кількість манки залежить виключно від консистенції.

4. Ізюм добре промити і залити на 5 хвилин гарячою водою.

5. Готову моркву зняти з вогню. Її потрібно довести до однорідної і м'якої консистенції. Для цього можна збити її в блендері або пропустити кілька разів через м'ясорубку. Додати трохи цукру, ретельно перемішати.

6. Половину родзинок додати в сирну масу, другу половину в морква.

7. Форму для випічки застелити пергаментом або змастити маслом. На дно тонким шаром викласти трохи сиру. Потім шар моркви і знову шар сиру. Таким чином сформувати запіканку.

8. Надіслати форму в розігріту духовку на 20-25 хвилин.

9. Готову запіканку остудити трохи в формі і тільки потім дістати і нарізати порційними шматочками.

Це простий рецепт сирної запіканки з морквою можна взяти за основу і додавати в неї не тільки родзинки, але і інші сухофрукти. Також прекрасно доповнить смак яблуко або груша.

Схожі рецепти