Сирна запіканка з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Корисна, смачна і неймовірно красива сирна запіканка з морквою обов'язково сподобається і дорослим, і дітям.
Це майже класичний рецепт сирної запіканки з морквою, проте своя родзинка тут все ж є.
1. Морква вимити, просушиш і порізати невеликими шматочками.
2. У розтоплене вершкове масло відправити морква і тушкувати на повільному вогні. Морква повинна стати м'якою, тоді її можна знімати з вогню.
3. Поки морква гаситься, слід зайнятися сиром. У блендері або глибокій мисці змішати сир і сметану, добре збити до однорідної маси. Додати яйце, цукор, трохи ваніліну і знову збити. Потроху додавати манку, ретельно перемішуючи. Сирна маса не повинна бути рідкою, тому кількість манки залежить виключно від консистенції.
4. Ізюм добре промити і залити на 5 хвилин гарячою водою.
5. Готову моркву зняти з вогню. Її потрібно довести до однорідної і м'якої консистенції. Для цього можна збити її в блендері або пропустити кілька разів через м'ясорубку. Додати трохи цукру, ретельно перемішати.
6. Половину родзинок додати в сирну масу, другу половину в морква.
7. Форму для випічки застелити пергаментом або змастити маслом. На дно тонким шаром викласти трохи сиру. Потім шар моркви і знову шар сиру. Таким чином сформувати запіканку.
8. Надіслати форму в розігріту духовку на 20-25 хвилин.
9. Готову запіканку остудити трохи в формі і тільки потім дістати і нарізати порційними шматочками.
Це простий рецепт сирної запіканки з морквою можна взяти за основу і додавати в неї не тільки родзинки, але і інші сухофрукти. Також прекрасно доповнить смак яблуко або груша.
- Сир - 500 грам
- Морква - 200 грам
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Манька - 2-4 Ст. Ложок
- Ізюм - 100 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
1. Морква вимити, просушиш і порізати невеликими шматочками.
2. У розтоплене вершкове масло відправити морква і тушкувати на повільному вогні. Морква повинна стати м'якою, тоді її можна знімати з вогню.
3. Поки морква гаситься, слід зайнятися сиром. У блендері або глибокій мисці змішати сир і сметану, добре збити до однорідної маси. Додати яйце, цукор, трохи ваніліну і знову збити. Потроху додавати манку, ретельно перемішуючи. Сирна маса не повинна бути рідкою, тому кількість манки залежить виключно від консистенції.
4. Ізюм добре промити і залити на 5 хвилин гарячою водою.
5. Готову моркву зняти з вогню. Її потрібно довести до однорідної і м'якої консистенції. Для цього можна збити її в блендері або пропустити кілька разів через м'ясорубку. Додати трохи цукру, ретельно перемішати.
6. Половину родзинок додати в сирну масу, другу половину в морква.
7. Форму для випічки застелити пергаментом або змастити маслом. На дно тонким шаром викласти трохи сиру. Потім шар моркви і знову шар сиру. Таким чином сформувати запіканку.
8. Надіслати форму в розігріту духовку на 20-25 хвилин.
9. Готову запіканку остудити трохи в формі і тільки потім дістати і нарізати порційними шматочками.
Це простий рецепт сирної запіканки з морквою можна взяти за основу і додавати в неї не тільки родзинки, але і інші сухофрукти. Також прекрасно доповнить смак яблуко або груша.