Сирна запіканка з ківі
(покроковий рецепт з фото)
З цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати сирну запіканку з ківі. Це, мабуть, один з найкращих варіантів смачною і корисною випічки, який підходить для тих, хто береже фігуру.
Сирну запіканку дуже смачно і корисно вживати з саморобним киселем або з ягідним морсом. Це відмінне блюдо для сніданку, багатого білком і вуглеводами. Також невеликий шматок запіканки можна з'їсти на полуденок або на десерт.
- Сир - 450 грам (нежирний)
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
- Манна крупа - 2 Ст. Ложки
- Кефір - 100 мілілітрів (нежирний)
- Цукровий пісок - 80 грам (або цукрова пудра)
- Сіль - За смаком
- Сода - 0, 25 чайних ложки
- Куряче яйце - 3 штуки
- Ківі - 2 штуки (стиглі м'які плоди)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Для тіста змішуємо яйця, сир і цукор, все добре перетираємо виделкою. Мені подобається текстура запіканки, коли в ній присутні невеликі крупиці сиру. Якщо ви хочете ніжну однорідну текстуру, використовуйте блендер.
Тепер в тісто потрібно висипати всі сухі інгредієнти, вилити кефір і дуже добре перемішати масу. Тісто можна залишити хвилин на 10, щоб манна крупа набухла.
Ківі очистіть і наріжте кружальцями. Вилийте тісто у форму для запікання, попередньо змастивши її олією. На тісто викладіть часточки ківі. Зверху можна трохи присипати запіканку цукром для того, щоб утворилася гарна скоринка. За бажанням можете додати горіхи.
Випікається дане блюдо при температурі 180 градусів близько 45 хвилин. Запіканку краще подавати трохи теплої. Але після того, як дістанете її з духовки, дайте їй постояти трохи, щоб скоринка схопилася і стала хрусткою.