Сирна запіканка з фруктами
(покроковий рецепт з фото)
Сирна запіканка з фруктами - ідеальний варіант для ситного сніданку або легкого вечері. До того ж, вона підходить для дитячого і дієтичного харчування. Ділюся рецептом.
Все залежить від вашої мети і фантазії: в сирну запіканку можна покласти цукор, додати сухофрукти, прянощі, ягоди, свіжі фрукти. Але можна зробити і несолодке запіканку, наприклад з пряними травами, перцем, часником. Що стосується фруктів, то для сирної запіканки підійдуть будь-які фрукти, за винятком цитрусових. Персики, яблука, груші, абрикоси, будь-які ягоди ... Їх можна змішувати з сирною масою, а можна - і це навіть краще - прокласти шарами. Головне правило одне: соковиті фрукти-ягоди потрібно попередньо бланшувати в маслі (фрукти можна обсмажити на грилі), щоб видалити зайву воду. Якщо ви цього не зробите, замість запіканки вийде запечений сирний суп.
Для початку гарненько перегляньте рецепт приготування сирної запіканки з фруктами, і тільки тоді сміливо беріться за справу!
- Вершкове масло - 8 Ст. Ложок
- Цукор - ¾ Склянок
- Ванілін - 2 чайних ложки(+ столова ложка)
- Яйця - 3 штуки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Сир - 400 грам
- Манна крупа - ¾ Склянок
- Груша - 3-4 штук (тонко нарізати)
- Лимонний сік - ½ Ст. Ложок
Яйця по можливості розділіть на білки і жовтки.
Збийте міксером розм'якшене вершкове масло і цукор. Додайте яєчні жовтки і ваніль. Знову гарненько збийте.