Сирна паска з кунжутом
(покроковий рецепт з фото)
Щоб зробити свято ще більш яскравим, а стіл цікавішим, ми приготуємо смачну сирну паску з кунжутом! Всього один новий інгредієнт - і у знайомого всім десерту зовсім інший смак!
Оскільки свято вже зовсім близько, то пора б уже почати замислюватися нам тим, що ж ми приготуємо на святковий стіл. Тому сьогодні я хочу розповісти вам, як зробити сирну паску з кунжутом, адже без такого чудового блюда в цей світлий день не обійтися. Як ви вже, напевно, помітили принцип приготування тут класичний, але ми додамо і щось новеньке, а саме - кунжут. Завдяки цьому маленькому нововведенню наша паска стане ще більш смачною, а хрусткі зернятка кунжуту піднімуть нам настрій. Так що зустрінемо свято у всеозброєнні з цим чудовим рецептом приготування сирної паски з кунжутом.
1) Сир, природно, необхідно використовувати тільки найсвіжіший. А для того щоб паска була ніжна і повітряна, його треба пропустити кілька разів через м'ясорубку.
2) Потім ми обсмажуємо кунжут на сковороді без додавання масла до золотистого кольору. Висипаємо його в миску з сиром і перемішуємо.
3) У каструльку викладаємо масло і розм'якшує його на вогні, потім додаємо сир з кунжутом, перемішуємо, викладаємо сметану, попередньо замочений ізюм, ретельно перемішуємо ще раз. У цю суміш ми розбиваємо 4 яйця, додаємо цукор, знову добре перемішуємо і ставимо каструлю на слабкий вогонь. Постійно помішуючи, доводимо суміш до кипіння і знімаємо з вогню. Остужаем її в ємності з холодною водою.
4) Потім ми вистилає друшляк вологою марлею і акуратно перекладаємо остигнула суміш в друшляк. Накриваємо її краями марлі і ставимо під прес. Відправляємо в холодильник на 12 годин.
5) Готову паску витягаємо з друшляка, знімаємо марлю і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!
- Сир - 1 кілограм
- Вершкове масло - 200 грам
- Крем - 200 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Ізюм - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 4 штуки
- Кунжут - 5 грам
1) Сир, природно, необхідно використовувати тільки найсвіжіший. А для того щоб паска була ніжна і повітряна, його треба пропустити кілька разів через м'ясорубку.
2) Потім ми обсмажуємо кунжут на сковороді без додавання масла до золотистого кольору. Висипаємо його в миску з сиром і перемішуємо.
3) У каструльку викладаємо масло і розм'якшує його на вогні, потім додаємо сир з кунжутом, перемішуємо, викладаємо сметану, попередньо замочений ізюм, ретельно перемішуємо ще раз. У цю суміш ми розбиваємо 4 яйця, додаємо цукор, знову добре перемішуємо і ставимо каструлю на слабкий вогонь. Постійно помішуючи, доводимо суміш до кипіння і знімаємо з вогню. Остужаем її в ємності з холодною водою.
4) Потім ми вистилає друшляк вологою марлею і акуратно перекладаємо остигнула суміш в друшляк. Накриваємо її краями марлі і ставимо під прес. Відправляємо в холодильник на 12 годин.
5) Готову паску витягаємо з друшляка, знімаємо марлю і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!