Сирна паска з шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Наближається свято і ви в пошуку нових цікавих рецептів? Тоді пропоную вашій увазі дивовижний варіант - сирна паска з шоколадом.
1. Рецепт приготування сирної паски з шоколадом тільки на перший погляд здається складним. Для початку необхідно протерти через сито сир (якщо сир рідкий, краще заздалегідь покласти його під прес). Викласти в глибоку миску.
2. Розм'якшене вершкове масло розтерти з цукром до однорідності.
3. Додати ванілін і відокремлені від яєць жовтки. Отриману масу додати в миску з сиром.
4. Потроху додавати сметану, ретельно вимішуючи.
5. Ізюм вимити, обдати окропом і просушити. При бажанні можна нарізати його пополам.Соедініть з сиром і перемішати.
6. Шоколад найкраще попередньо відправити в морозилку на 10-15 хвилин. Достав шоколад, дуже швидко натерти його на тертці, додати в сирну масу і ретельно перемішати. Також можна подрібнити шоколад ножем, тоді шматочки будуть більшими.
7. Форму застелити марлею і викласти сирну масу. Закрити всі краї і поставити зверху вантаж.
8. Сирна паска з шоколадом в домашніх умовах повинна постояти під пресом мінімум 2 дня. Після цього можна звільнити паску з форми і подавати до столу.
- Сир - 1 кілограм
- Жовтки - 2 штуки
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 200-250 грам
- Крем - 150 грам
- Шоколад - 50 грам
- Ізюм - 50 грам (по бажанню)
- Ваніль - 1 щіпка
2. Розм'якшене вершкове масло розтерти з цукром до однорідності.
3. Додати ванілін і відокремлені від яєць жовтки. Отриману масу додати в миску з сиром.
4. Потроху додавати сметану, ретельно вимішуючи.
5. Ізюм вимити, обдати окропом і просушити. При бажанні можна нарізати його пополам.Соедініть з сиром і перемішати.
6. Шоколад найкраще попередньо відправити в морозилку на 10-15 хвилин. Достав шоколад, дуже швидко натерти його на тертці, додати в сирну масу і ретельно перемішати. Також можна подрібнити шоколад ножем, тоді шматочки будуть більшими.
7. Форму застелити марлею і викласти сирну масу. Закрити всі краї і поставити зверху вантаж.
8. Сирна паска з шоколадом в домашніх умовах повинна постояти під пресом мінімум 2 дня. Після цього можна звільнити паску з форми і подавати до столу.