Сирна паска
(покроковий рецепт з фото)
Сирна паска готується простим рецептом, але настоюватися вона повинна годин 12. Сирну паску намазують на паску і їдять на світле свято Великодня. Для приготування паски знадобиться пасочніци.
Як приготувати сирну паску?
1. Масло вершкове треба вибрати з холодильника, до початку приготування паски, воно повинно бути м'яким. Сир подрібніть міксером.
2. Потім перемішайте сир з розм'якшеним вершковим маслом.
3. У невелику каструлю вбийте яйця, додайте цукор. Перемішайте.
4. Додайте в каструлю вершки.
5. Туди ж всипте ванілін, перемішайте.
6. Поставте каструлю на середній вогонь, помішуючи, доведіть до кипіння. Варіть масу на повільному вогні, помішуючи хвилин 5. Зніміть з вогню і остудіть.
7. Змішайте сирно-масляну масу з яєчної.
8. Додайте цукати або горіхи. Перемішайте.
9. Чистий квітковий горщик або пасочницу застеліть декількома шарами марлі, залиште великі краю.
10. Залийте тісто у форму, краю марлі загорніть. Притисніть дощечки і пресом. Поставте в холодильник на 12 годин.
1. На наступний день зніміть прес і денце або досочку, переверніть паску на тарілку.
Сирна паска готова!
Смачного!
- Сир - 1 кілограм
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 150 грам
- Яйця - 3 штуки
- Ванілін - 1-2 Щепоток
- Вершки - 400 мілілітрів
- Цукати - 1 Склянка (можна додати подрібнених горіхів)
1. Масло вершкове треба вибрати з холодильника, до початку приготування паски, воно повинно бути м'яким. Сир подрібніть міксером.
2. Потім перемішайте сир з розм'якшеним вершковим маслом.
3. У невелику каструлю вбийте яйця, додайте цукор. Перемішайте.
4. Додайте в каструлю вершки.
5. Туди ж всипте ванілін, перемішайте.
6. Поставте каструлю на середній вогонь, помішуючи, доведіть до кипіння. Варіть масу на повільному вогні, помішуючи хвилин 5. Зніміть з вогню і остудіть.
7. Змішайте сирно-масляну масу з яєчної.
8. Додайте цукати або горіхи. Перемішайте.
9. Чистий квітковий горщик або пасочницу застеліть декількома шарами марлі, залиште великі краю.
10. Залийте тісто у форму, краю марлі загорніть. Притисніть дощечки і пресом. Поставте в холодильник на 12 годин.
1. На наступний день зніміть прес і денце або досочку, переверніть паску на тарілку.
Сирна паска готова!
Смачного!