Рецепт Сирна паска фото

Сирна паска
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Сир
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Пасха
Десерти
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 13 г. 0 хв.

Сирна паска готується простим рецептом, але настоюватися вона повинна годин 12. Сирну паску намазують на паску і їдять на світле свято Великодня. Для приготування паски знадобиться пасочніци.

Опис приготування:

Як приготувати сирну паску?

1. Масло вершкове треба вибрати з холодильника, до початку приготування паски, воно повинно бути м'яким. Сир подрібніть міксером.

2. Потім перемішайте сир з розм'якшеним вершковим маслом.

3. У невелику каструлю вбийте яйця, додайте цукор. Перемішайте.

4. Додайте в каструлю вершки.

5. Туди ж всипте ванілін, перемішайте.

6. Поставте каструлю на середній вогонь, помішуючи, доведіть до кипіння. Варіть масу на повільному вогні, помішуючи хвилин 5. Зніміть з вогню і остудіть.

7. Змішайте сирно-масляну масу з яєчної.

8. Додайте цукати або горіхи. Перемішайте.

9. Чистий квітковий горщик або пасочницу застеліть декількома шарами марлі, залиште великі краю.

10. Залийте тісто у форму, краю марлі загорніть. Притисніть дощечки і пресом. Поставте в холодильник на 12 годин.

1. На наступний день зніміть прес і денце або досочку, переверніть паску на тарілку.

Сирна паска готова!

Смачного!

  • Сир - 1 кілограм
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Ванілін - 1-2 Щепоток
  • Вершки - 400 мілілітрів
  • Цукати - 1 Склянка (можна додати подрібнених горіхів)
Як приготувати сирну паску?

1. Масло вершкове треба вибрати з холодильника, до початку приготування паски, воно повинно бути м'яким. Сир подрібніть міксером.

2. Потім перемішайте сир з розм'якшеним вершковим маслом.

3. У невелику каструлю вбийте яйця, додайте цукор. Перемішайте.

4. Додайте в каструлю вершки.

5. Туди ж всипте ванілін, перемішайте.

6. Поставте каструлю на середній вогонь, помішуючи, доведіть до кипіння. Варіть масу на повільному вогні, помішуючи хвилин 5. Зніміть з вогню і остудіть.

7. Змішайте сирно-масляну масу з яєчної.

8. Додайте цукати або горіхи. Перемішайте.

9. Чистий квітковий горщик або пасочницу застеліть декількома шарами марлі, залиште великі краю.

10. Залийте тісто у форму, краю марлі загорніть. Притисніть дощечки і пресом. Поставте в холодильник на 12 годин.

1. На наступний день зніміть прес і денце або досочку, переверніть паску на тарілку.

Сирна паска готова!

Смачного!

Схожі рецепти